Jump to content

Limonlu Kurabiye tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Limonlu Kurabiye

Enfes limon kokusuyla ağızda dağılan lezzetli bir kurabiye tarifi. Limonlu kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 150gram tereyağı(eritilmiş, ılık)
  • 1adet yumurta
  • 1su bardağı pudra şekeri
  • 1adet limon kabuğu rendesi
  • 6damla limonun suyu
  • 1,5paket vanilin
  • 1paket kabartma tozu
  • 1/2çay kaşığı tuz
  • 2,5 – 3su bardağı un

Hazırlanışı

  • Tereyağını eritip oda sıcaklığında biraz dinlendirdikten sonra yumurta ile birlikte bir kaba alıp hafif çırpın.
  • Pudra şekerini ilave edip karıştırın.
  • Limon kabuğu, limon suyunu ve vanilini ekleyin.
  • Son olarak tuz, un ve kabartma tozunu ekleyip güzel bir hamur elde edin.
  • Kurabiye hamuru streç ile sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
  • Ardından hamuru 1 veya 1,5 cm kalınlığında açın.
  • Yuvarlak şekiller çıkarıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • 180 derecede önceden ısıtılan fırında 8 veya 10 dakika kadar pişirin.
  • Renkleri hafif dönmeye başlarken çıkarıp dinlendirin.
  • Soğuyan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.