Jump to content

Elmalı Kurabiye tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Elmalı Kurabiye Tarifi

Yapımı kolay lezzetli ağızda dağılan bir tatlı elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Hamuru için Malzemeler :

  • 4 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 3/4 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı limon suyu

İç harcı için:

  • 4 adet kırmızı elma(rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi

 

Hazırlanışı

  • İlk olarak elma harcını hazırlamak için elmaları rendeleyip bir tavaya alın.
  • Üzerine şekeri eleyip karamelize olana kadar pişirin.
  • Son olarak cevizini ve tarçınını  ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Bir karıştırma kabına ilk olarak limon ve karbonatı ekleyip karıştırın.
  • Ardından üzerine hamur için gerekli diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.
  • Azar azar unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  • Hamuru tezgahın üzerine alıp açın.
  • Ardından dilediğiniz gibi ister yuvarlak ister üçgen kesip ortasında elmalı harçtan koyup şeklini verin.
  • Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

 

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer içerik

    • Yazan: Feneroin
      Diyet yapanlar veya sağlıklı beslenenler için şeker ilavesiz en lezzetli kurabiye tarifini hazırladık. İşte Şekersiz Kurabiye Tarifi…
      Malzemeler;
      140 gram fındık unu 1,5 yemek kaşığı bal Bir adet büyük boy olgun muz 1,5 yemek kaşığı kakao(isteğe göre ilave edilebilir)  
      Hazırlanışı;
      Kurabiyeyi hazırlamaya başlamadan önce fırınınızı 165 dereceye ısıtın. Ardından tatlıyı hazırlamaya başlayın. İlk olarak muzu fazla sulandırmadan çatal yardımıyla ezerek püre kıvamına getirin. Ezdiğiniz muzun üzerine fındık ununu yavaşça ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın. Hemen ardından balı da harca ilave edin ve hamuru tamamen homojen oluncaya kadar karıştırın. Eğer isterseniz bu aşamada kakao ilave edebilirsiniz. Kurabiye hamurunun ele yapışmamasına dikkat edin. Eğer ele fazla yapışıyor ve şekil almıyorsa kıvamına gelinceye kadar fındık unu ilave edebilirsiniz. Fakat bu kıvamı normal kurabiye kıvamıyla kıyaslamayın. Tek kıstas hamurun cıvık olmamasıdır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurunuzu yuvarlayarak tepsiye yerleştirin. Kurabiyelerinizi parmak ucunuzla hafifçe bastırarak yassılaştırın. 7-8 dakika pişirin ve pişmesi için fazlaca renk almasını değil de kurabiyelerin altının pişip pişmediğini kontrol edin. Hafif yumuşak bir kıvamda pişecek ve zamanla sertleşecektir. Fırından alıp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.  
      Afiyetler Olsun
    • Yazan: Feneroin
      Enfes Lezzetiyle çayın kahvenin yanında tüketebileceğiniz kurabiye tarifi Acıbadem kurabiyesi
      Hafif ve lezzetli bir tatlı olan acıbadem kurabiyesi nasıl yapılır? Çayın, kahvenin yanında severek tüketebileceğiniz acıbadem kurabiyesi.
       
      Acıbadem Kurabiyesi Tarifi
      Malzemeler
      250 gr badem unu 375 gr toz şeker 200 gr yumurta akı 2 yemek kaşığı limon suyu 1 damla acıbadem aroması (isteğe göre)  
      Hazırlanışı
      Yumurta akı, badem unu ve toz şekeri bir tencereye alın. Bir çırpıcıyla karıştırıp ocağın üzerine koyarak 10-12 dakika kadar karıştırarak pişirin. Pişen karışımı tezgahın üzerine döküp limon suyunu ilave edip spatula ile karıştırarak soğutun. Oda sıcaklığına gelen hamuru sıkma torbasının içerisine koyun. Yağlı kağıt serili bir tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde hamuru sıkıyoruz. İlk Olarak önceden ısıtılmış 130 derecede yarım saat kadar pişirip sonrasında fırını 150 dereceye getirip 10 dakika kadar da öyle pişirin. (pişirirken fırını sürekli kontrol edin ve renk değişimi olunca çıkarın.) Kurabiyelerin yağlı kağıda yapışmaması için, fırından tepsiyi çıkarınca yağlı kağıdı tepsiden kaldırıp ıslak bir bezin üzerine koyun. Yağlı kağıt ıslak bezden dolayı nemlenince kurabiyeleri kağıttan çıkarıp birbirlerine yapıştırıp servis edebilirsiniz…  
      Afiyet Olsun

×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.