Jump to content

"Kış çayı" tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Kış aylarının gelmesiyle birlikte hastalıklar da arttı. Hastalıklardan korunmak için bol baharatlı kış çayı tarifi.

k%C4%B1%C5%9F-%C3%A7ay.jpg

Kış Çayı Malzemeleri:

  • 1 tatlı kaşığı hibiskus
  • 1 tatlı kaşığı hatmi çiçeği
  • 1 tatlı kaşığı kuşburnu
  • 1 tatlı kaşığı narçiçeği
  • 1 tatlı kaşığı ebegümeci
  • 1 tatlı kaşığı havlıcan
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3-4 tane karanfil
  • 2 su bardağı sıcak su

 

Hazırlanışı

  • İlk olarak kuşburnunu havanda iyice ezin.
  • Daha sonra sırasıyla hatmi çiçeği, narçiçeği, ebegümeci ve hibiskusu kaynar suya ekleyin.
  • Bu bitkiler suda 2 dakika demlendikten sonra tarçın, karanfil, zencefil ve havlıcanı da ekleyin, 3 dakika daha demleyin ve süzerek için.
  • Kış çayında kullanılan karanfil ve zencefil, antiseptik özelliğiyle vücuttaki bakterileri yok etmede etkili. Hatmi çiçeği ise öksürük için birebir.

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.