Feneroin Konu tarihi: 17 Kasım 2020 Paylaş Konu tarihi: 17 Kasım 2020 Erzurum'un yöresel tatlarından kadayıf dolması nasıl yapılır? Kadayıf Dolması Tarifi Kadayıf Dolması Tarifi Malzemeler : 300 gram taze tel kadayıf 1 su bardağı ceviz Bulamak için: 3 adet yumurta Yarım su bardağı süt Kızartmak için: Sıvı yağ Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Hazırlanışı Öncelikle kadayıfın şerbeti için şeker ve suyu bir tencerenin içine alıp 20 dakika kadar kaynattıktan sonra 3-4 damla limon suyunu sıkıp ocaktan alıyoruz. Şerbetin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra iyice soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Diğer tarafta cevizleri irice dövüp hazırlıyoruz. Hafifçe havalandırdığımız tel kadayıflardan elimiz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz. Dövülmüş cevizi kadayıfların bir ucuna yerleştirip kenarlarını kapatarak sıkıca sarıyoruz. Tüm kadayıflar için aynı işlemi uyguluyoruz.. Süt ve yumurtayı iyice çırpıp dolmaları bu karışıma buluyoruz. Çok fazla soslu olduğunu düşünürseniz kadayıfları hafif sıkarak yumurtasını azaltabilirsiniz. Derince bir tencerede sıvıyağını kızdırıp kadayıfları içine atıyoruz. Kıpkırmızı olmuş kadayıf dolmalarını yağdan çıkarır çıkarmaz şerbetin içine alıyoruz. 3-4 dakika sonra şerbetten alıp servis tabağına aktarıyoruz. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip bekletmeden servis edebilirsiniz.. Afiyet Olsun… Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.