Jump to content

Feneroin

Recommended Posts

Tikvenik Tarifi

Tiknevik, Balkanlarda her yörede farklı isimlerle bilinse de Bulgaristan’da Tikvenik adıyla bilinmektedir. Bulgaristan’a özgü balkabaklı börek tarifi.

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 kg bal kabağı(kabuğu soyulmuş)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Hazırlanışı

  • Bal kabaklarını bir kaseye rendeleyip içerisine şeker, ceviz ve tarçını ekleyip karıştırın.
  • Yufkaların hepsini ortadan kesin.
  • Yarım ay şeklinde olan bir tane yufkanın üzerine tamamen sıvıyağ sürün.
  • Balkabaklı harçtan alıp yufkanın üzerine yerleştirin.
  • İlk olarak rulo yapıp ardından gül şekli verin. Fırın tepsisinin ortasına yerleştirin.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde rulo yapın. Tepsinin içerisine yerleştirdiğiniz ruloları uç uça ekleyerek dolayın.
  • İşlem bittiğinde kalan sıvıyağı böreklerin üzerine sürün.
  • önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
  • Servis öncesinde üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

 

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.