Jump to content

Feneroin

Recommended Posts

Balkan mutfağının en bilinen lezzetlerinden olan Boşnak mantısı tarifi...

bosnak-mantisi-720x405.jpg

Balkan mutfağının en lezzetli yemeklerinden biri olan Boşnak mantısına Ribitsa denir. Boşnak mantısı elde açılan hamuruyla tereyağlı ve sarımsaklı yoğurt eşliğinde yenen enfes bir lezzettir.

 

Boşnak Mantısı Tarifi

Hamuru için Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • Tuz

 

Kıymalı Harç için Malzemeler

  • 400 gr. kıyma
  • 1 küçük boy soğan – ince yemeklik doğranmış
  • Tuz
  • Karabiber

 

Hamuru Açmak için Malzemeler

  • 100 gr. tereyağı
  • 4 – 5 yemek kaşığı ayçiçek yağı

 

Üzeri için Malzemeler

  • Yoğurt
  • Tereyağı
  • Pul biber

 

Hazırlanışı

Hamurunun Hazırlanışı

  • Unu bir karıştırma kabının içine alıp içerisine suyu ve tuzu ekleyin.
  • Hamuru yoğurmaya başlayın toparlanınca tezgahta yoğurma işlemine devam edin.
  • Dinlenmesi için hamuru kabına geri alın ve yarım saat dinlendirin

 

İç Harcının Hazırlanışı

  • Bir karıştırma kabının içinde kıymayı, ince ince yemeklik doğradığınız soğanı, tuz, karabiberi karıştırın ve hazır hale getirin.

 

Boşnak Mantısının Hazırlanışı

  • Dinlendirdiğiniz hamuru 10 parçaya bölün. Parçaları bezeler haline getirin.
  • Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde hafif unlayarak açın.
  • Açtığınız bezeleri 5 kat olacak şekilde aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste koyun.
  • Bir merdane yardımıyla 5 kat olan hamuru açın.
  • Ardından hamuru elinizle çekerek büyütün.
  • Açtıktan sonra hamuru 5 cm genişliğinde şeritler halinde kesin.
  • Şeridin ortasına kıymalı harçtan koyup üzerini kendi hamuruyla kapatın.
  • 3 parmak genişliğinde hamuru kesin.
  • Kesilen hamurların uçlarını alttan birleştirin.
  • Tereyağıyla yağlanmış fırın kabına mantıları dizin.
  • Mantıların üzerine kalan tereyağından sürün.
  • 180 derecede ısıttığınız fırında 1 saat kadar pişirin.
  • Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt yapın.
  • Bir tavada tereyağı ve pul biberli sos hazırlayın.
  • Servis tabağına aldığınız mantının üzerine yoğurdu ve pul biberli yağı gezdirerek servis edin.

 

 

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.