Feneroin Konu tarihi: 19 Ekim 2020 Paylaş Konu tarihi: 19 Ekim 2020 Kışlık hazırlıklara başladığımıza göre mantı yapıp dondurucuya atma zamanıda geldi. Derin dondurucu günümüzde hanımlar için kolaylık haline gelen beyaz eşyalardan biri. İstediğimiz her türlü yiyeceği yapıp saklamak kışın ve ya istediğimiz bir zaman çıkarıp yemek oldukça kolaylaştı. Hanımların çoğu yazın aldıkları meyve, sebzeleri güzelce hazırlayıp kışlık için dondurucularda saklayabiliyorlar. Dondurucuda saklanabilecek ve milletçe çok sevdiğimiz bir yiyecek olan mantıyı saklama koşullarını hep birlikte öğrenelim. Hamuru için 500 gr un Yarim yemek kaşığı tuz Yaklaşık 1 buçuk su bardağı suyla yoğurdum İç harcı için 250 gr kıyma 1 Soğan 1 yemek kaşığı kuru maydanoz Tuz,karabiber Pulbiber Hazırlanışı: Hamuru bütün malzemeleri katarak yoğuruyoruz. Güzel sert (aşırı sert olmamasına dikkat edin.) bir hamur elde ediyoruz. Dinlenmeye bırakıyoruz. Ayrı bir kapta büyükçe bir soğanı robottan geçirip kıyma harcının içine diğer malzemelerle koyup karıştırıyoruz. Yumaklarımızdan açmaya başlıyoruz. Sert olduğu için biraz zor açılabilir. Büyükçe açtıktan sonra küçük kare kutular halinde kesiyoruz. Ardından karelerin üzerine kıymadan küçük parçalar halinde koyup tek tek bükme işlemini gerçekleştiriyoruz. Bütün hamurları böyle açıp tekrarlıyoruz. Bir tepsinin içine mantıları hafif bir un serpip (yapışmayacak kadar) diziyoruz. Sabahtan akşama kadar buzlukta bekletiyoruz. Buzluktan çıkarıp buzdolabı poşetlerine koyup tekrardan dondurucuya koyuyoruz. İsteğinize göre buzluktan çıkarıp afiyetle yiyebilirsiniz. Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.