Jump to content
NetObur

Feneroin

Recommended Posts

Mısır Ekmeği Tarifi

Karadeniz’in en lezzetlisi Mısır Ekmeği tarifi. Balığın yanında, Kara lahana çorbasının içinde ve yoğurdun içine bile ufalanarak yenen mısır ekmeği nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 kg mısır unu
  • 150 g Tereyağı (oda ısısında) ya da kaymak
  • 20 g tuz
  • 240 ml Süt
  • 750 ml kaynar su

Hazırlanması

  • Mısır ununu bir yoğurma kabının içerisine alıp tereyağı, tuz ve sütü ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Ardından kaynar suyu yavaş yavaş unun içerisine ilave edin. Su kaynar olacağı için bir kaşık yardımıyla karıştırın.
  • Hamurun kıvamı katı bir kıvam olmamalı. Aşırı akışkan bir kıvam da olmamalı. Hamurun orta cıvıklıkta olması gerekiyor.
  • Bir tepsinin içerisine az bir yağ sürerek mısır ekmeğinin harcını içerisine dökün.
  • Tepsiye yerleştirdiğiniz hamuru elinizi sıcak suyun içine hafiften batırıp hamurun üzerini güzelce düzeltin. Hamurun üzeri pürüzsüz bir hale gelsin.
  • Sonrasında bir bıçakla güzelce şekil verin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.