Jump to content
NetObur

Maden sulu Portakallı kek tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Maden Sulu Portakallı Kek Tarifi

Maden sulu portakal kabuklu enfes bir kek tarifi. Maden suyuyla kekleriniz daha bir kabarık ve daha bir yumuşak olacaktır. 

Maden Sulu Portakallı Kek Tarifi

  • 3 adet yumurta
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 bardak sıvıyağ
  • 2 bardak tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi
  • yarım portakalın suyu
  • 2 buçuk 3 su bardağı un
Hazırlanışı
  • Yumurta ve şekeri bir karıştırma kabında güzelce mikserle çırpın.
  • Ardından maden suyunu ve sıvıyağı içerisine ekleyip karıştırın.
  • Vanilya ve kabartma tozunu ekleyip unuda eleyerek kontrollü bir şekilde ilave edip mikserle karıştırın.
  • Ardından portakalı kek harcının içine rendeleyip yarım bir portakalında suyunu sıkın.
  • Kullanacağınız kabın içerisini güzelce yağlayıp yapışmaması için unlayın. Fazla unu kabın arkasına vurarak dökülmesini sağlayın.
  • İçerisine kek harcını dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
  • İlk 25 dakikadan önce fırını açmayın ki kek sönmesin. Sonrasında açıp içinin pişip pişmediğini bir bıçak yardımıyla kontrol ederek pişirin.
Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.