Jump to content
NetObur

Recommended Posts

Karadeniz´in En Güzel 5 Yaylası

Güzelliği ve manzaraları dillere destan, anlatmakla bitmeyecek meşhur Karadeniz yaylalarını. Artvin´den Rize´ye kadar bir çok yaylaya sahip olan Karadeniz bölgesinin görülmeye değer en meşhur 5 yaylası

1. Ayder Yaylası

Ayder-yaylasi.jpg

Rize Çamlıhemşin´de bulunan Ayder yaylası artık tamamen turizm bölgesi haline gelmiş durumdadır. Görülmeye değer ve en meşhur yaylalar arasında yer alan Ayder yaylası, turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. 1350 metre yüksekliğe sahip olan Ayder yaylası, hem yaz hem de kış dönemlerinde düzenlenen festivallerin etkisiyle de büyük ilgi görmektedir.

2. Anzer Yaylası

Anzer-Yaylasi.jpg

Rize İkizdere’ye bağlı olan Anzer Yaylası 2105 metre yüksekliğe sahiptir. Balı ile ünlü olan bu yayla ilkbahar ve yaz aylarında büyük ilgi görmektedir. Zengin florası ile arıların en sevdiği bölge olan Anzer yaylasının, şifa kaynağı olan balı da bir tek bu bölgede üretilmektedir.

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 1
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

3. Gito Yaylası

Gito-Yaylasi.jpg

Yine Rize Çamlıhemşin´nin Çat Vadisinde yer alan Gito yaylası en meşhur yaylalardandır. Sosyal medyada sıkça gördüğümüz salıncak fotoğrafı bu yaylada yer almaktadır. 2.070 metre yüksekliğe sahip olan Gito yaylası, dik yokuşları ile ünlüdür. Ancak bulutların üstünde zaman geçirmek istiyorsanız bu fırsatı kaçırmamalısınız.

4. Karagöl Yaylası

Karagol-Yaylasi.jpg

Artvin, Borçka´da yer alan Karagöl yaylası, Borçka Karagöl Tabiat Parkı içerisinde yer almaktadır. Bu yayla gerçekleşen bir heyelan sonucunda oluşmuştur. Özellikle yaz mevsimlerinde yoğun ilgi gören Karagöl yaylası, büyüleyici bir güzelliğe sahiptir. Aynı zamanda kamp severlerinde uğrak noktalarındandır.

5. Pokut Yaylası

Pokut-Yaylasi-scaled.jpg

Rize Çamlıhemşin´de yer alan Pokut yaylası, 2.023 metre yükseklikte yer almaktadır. Pokut yaylası, yayla evleri, bulut denizi ve kahvaltısı ile meşhurdur. Karlı dağlar, yemyeşil ve çeşitli bitki örtüsü, gidenleri kendine hayran bırakmaktadır. Son dönemlerde ise Ayder yaylasından daha çok ilgi görmeye başlamış ve ziyaretçi sayıları oldukça artmıştır.

Link to comment
Share on other sites

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.