Feneroin Konu tarihi: 1 Aralık 2022 Paylaş Konu tarihi: 1 Aralık 2022 Mor soğan turşusu bir günde yapılıp tüketilebilecek oldukça kolay yapılışa sahip bir turşu türü. Hamburgerin, et yemeklerinin yanına ve hatta salatanın bile içine koyulabilen lezzetli bir turşu tarifi. Gelin bu kolay mor soğan turşusunu hep birlikte öğrenelim… Mor Soğan Turşusu Tarifi Malzemeler: 3adet orta boy mor soğan 1su bardağı üzüm sirkesi 1su bardağı su 1yemek kaşığı tuz 1tatlı kaşığı toz şeker 1tatlı kaşığı kişniş tohumu 1çay kaşığı tane karabiber 1adet defne yaprağı Hazırlanışı: Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Bir kabın içine aktarın ve tuz ilave edip soğanları bir süre ovun. Cam bir kavanozun içerisine soğanları alın. Kişniş tohumu, tane karabiber ve defne yaprağını üzerine ekleyin. Adından üzerine su ile şekeri karıştırıp dökün. Son olarak da sirkeyi ilave edin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında bir gün boyunca bekletin. Afiyet Olsun… Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.