Jump to content

Mor Soğan turşusu tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Mor Soğan Turşusu Tarifi

Mor soğan turşusu bir günde yapılıp tüketilebilecek oldukça kolay yapılışa sahip bir turşu türü. Hamburgerin, et yemeklerinin yanına ve hatta salatanın bile içine koyulabilen lezzetli bir turşu tarifi. Gelin bu kolay mor soğan turşusunu hep birlikte öğrenelim…

Mor Soğan Turşusu Tarifi

Malzemeler:

  • 3adet orta boy mor soğan
  • 1su bardağı üzüm sirkesi
  • 1su bardağı su
  • 1yemek kaşığı tuz
  • 1tatlı kaşığı toz şeker
  • 1tatlı kaşığı kişniş tohumu
  • 1çay kaşığı tane karabiber
  • 1adet defne yaprağı

Hazırlanışı:

  • Soğanların kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın.
  • Bir kabın içine aktarın ve tuz ilave edip soğanları bir süre ovun.
  • Cam bir kavanozun içerisine soğanları alın.
  • Kişniş tohumu, tane karabiber ve defne yaprağını üzerine ekleyin.
  • Adından üzerine su ile şekeri karıştırıp dökün.
  • Son olarak da sirkeyi ilave edin.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabında bir gün boyunca bekletin.

Afiyet Olsun…

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.