Feneroin Konu tarihi: 21 Kasım 2020 Paylaş Konu tarihi: 21 Kasım 2020 Pastane poğaçasına kim hayır diyebilir ki? Evde yapabileceğiniz güzel bir pastane poğaçası tarifi sizlerle.. Pastane Poğaçası Tarifi Malzemeler 1 paket kuru maya 3 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1,5 su bardağı ılık su 1,5 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 5,5 – 6 su bardağı un Üzeri için: 1 tatlı kaşığı su 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Bir kabın içerisine kuru maya ve toz şekeri alın. Üzerine ılık süt ve ılık suyu ilave ederek şeker eriyene kadar güzelce karıştırın. Sıvı yağı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Üzerine azar azar un ilave etmeye başlayın. Bu aşamada tuzu da ekleyin. Unu çok kontrollü bir şekilde ilave ederek güzelce yoğurun. Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin. Üzerini streç filmle kapatarak oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın. Eğer kış mevsiminde mayalandırma yapıyorsanız daha ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan avuç içi büyüklüğünde bezeler elde ederek yuvarlak bir şekil verin. Dilerseniz bu aşamada içlerine harç da koyabilirsiniz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine poğaçaları dizin. Yumurta sarısı, yağ ve suyu bir kapta karıştırın. Poğaçaların üzerine fırça yardımıyla sürün. Poğaçaların üzerine çatalla şekil verin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar üzeri kızarıp tam poğaçalar tam kabarana kadar pişirin. Afiyet Olsun… Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.