Feneroin Konu tarihi: 26 Aralık 2021 Paylaş Konu tarihi: 26 Aralık 2021 Makaron, Fransız mutfağının en lezzetli tatlılarından biridir. İki beze arasına fındık, ceviz, badem, gül yaprağı vb malzemelerden yapılmış krema ile dolu lezzetli bir tatlıdır. Gelin hep birlikte evde makaron nasıl yapabiliriz öğrenelim. Malzemeler 80 gram yumurta akı 90 gram toz Antep fıstığı 160 gram pudra şekeri 50 gram toz şeker 1/4 çay kaşığı tuz Kreması için: 120 gram beyaz çikolata 50 gram krema 60 gram iri çekilmiş Antep fıstığı Hazırlanışı İlk olarak yumurta akı ve tuzu bir kapta yüksek devirde çırpın. Yumurta akı köpürdükten sonra yavaş yavaş toz şekerini ilave edin. Krema kıvamı alana kadar çırpın. Toz Antep fıstığını ve pudra şekerini bir elek yardımıyla eleyin. Şekerli Antep fıstığı karışımını üç parçaya bölün. Birini çırptığınız yumurta akına katın. Yumurta aklarının sönmemesi için karıştırırken tahta kaşık kullanmanız bu noktada önemli olacaktır. Şekerli Antep fıstığının kalanını da iki postada yumurta akına yedirin. Hazır olan karışımı sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye güzelce sıkın. Makaronları oda ısısında 1 saat kadar üzerlerinin kuruması için bekletin. 150 derecede önceden ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişen makaronların soğuması için oda ısısında bekletin. Makaronlar soğurken siz kremayı kısık ateşte bir sos tenceresine alın ve kaynatın. Ardından beyaz çikolatayı küçük parçalara bölüp kremanın içine atın ve erimesini sağlayın. İri çekilmiş halde olan Antep fıstığını krema karışımına katıp soğuması için başka bir kaba alın. İç harcı ılınınca buzdolabına iyice kıvam alması için koyun. Bir makaron alıp üzerine kremasından sürün ve diğer bir makaron ile üzerini kapatın. Çay veya kahve ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.