Feneroin Konu tarihi: 25 Aralık 2021 Paylaş Konu tarihi: 25 Aralık 2021 Rossini Turnedo, İtalyan bestekar ve aynı zamanda bir gurme olan Rossini’nin 19. yüzyılda yaptığı ve yüzyıl boyunca en sevilen bonfile tarifidir. Tournedos alla Rossini nasıl yapılır öğrenelim… Malzemeler 600 gram bonfilelik sığır eti 1+1/2 çorba kaşığı tereyağı yeteri kadar tuz ve karabiber Sosu için: 1 siyah mantar yeteri kadar tuz 1 tüp karaciğer ezmesi (kaz ezmesi olursa daha iyi olur) 1 limon Kruton için: 4 dilim ekmek (baget ekmek) 1+1/2 çorba kaşığı tereyağı Hazırlanışı Francala türü içerisinde kepek bulunmayan ekmekten 1,5 santim kalınlığında 4 dilim kesin. Bir su bardağıyla ekmeklerin üzerine bastırın ve yuvarlak dilimler elde edin. Sonrasında bu ekmek dilimlerini kızdırılmış tereyağında kızartın. İki tarafı da pembeleşen ekmekleri bir tabağa yerleştirin. Bonfileden eşit dört parça kesip 1 parmaktan biraz kalın olacak şekilde inceltin. Bonfileler tavada kızdırılmış tereyağının içerisinde 4-5 dakika her yerleri kızartılarak pişirilir. Önceden kızartmış olduğumuz ekmek krutonların üzerine bonfileler yerleştirilir. Üzerlerine tuz ve biber serpilir. Turnedoların üzerine yuvarlak olarak dondurulmuş ciğerler yerleştirilir. Siyah mantar limonlu suyun içinde bekletilir ve zarı çıkarılarak temizlenir. Mantarlar 4 parçaya bölünüp yıkanır. Bonfile ve kızarttığımız ekmeklerden kalan yağda pişirilir. Bonfilenin üzerine yerleştirilir. Tavadaki kalan sos bonfilenin üzerine güzelce gezdirilir ve servis edilir. Afiyet Olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.