Jump to content

Feneroin

Recommended Posts

Bir Anadolu klasiği olan Gendime pilavı buğday kullanılarak yapılan etli bir yemektir.

gendime-pilav%C4%B1.jpg

Gendime Pilavı Tarifi

Malzemeler;

  • 1’er su bardağı nohut ya da fasulye ve buğday
  • 3 adet soğan
  • Tereyağ
  • 100 gr kavurma
  • Su
  • Tuz

 

Gendime Pilavı Nasıl Yapılır

  • Öncelikle nohut/fasulyeyi bir gece öncesinden ıslatıyoruz.
  • Buğday ve nohut/fasulye bir tencereye alıyoruz, üzerlerini 2 parmak aşacak kadar su ilave edip bir taşım kaynatıyoruz.
  • Kısık ateşte 15 dakika pişirdikten sonra suyunu süzdürüyoruz.
  • Hemen ardından tereyağını bir tavada eritip doğradığımız soğanları ve kavurmayı ekleyip kızgın yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan etleri buğday ve nohudun üzerine boşaltıyoruz.
  • Tencereye 2 bardak su koyup, bir taşım daha kaynatıp tuzunu ayarlıyoruz.
  • Pilavımız suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
  • Son olarak tavada biraz yağ kızdırıp pilavın üzerine gezdirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet Olsun…

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.