Jump to content

Yengeç Köftesi tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Yengeç Köftesi

Yengeç etinden güzel bir köfte tarifi. Maydanozlu soğanlı hazırlayabileceğiniz yemeklerinizin salatalarınızın yanına yakışacak güzel bir köfte tarif…

Malzemeler

  • 4 dal yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1/4 yemek kaşığı taze biber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2/3 fincan ekmek kırıntısı
  • 500 gram yengeç eti
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı

  • Yengeç etini 5 dakika kadar kırmızı rengini alana kadar pişirin.
  • Bir kasenin içine yumurtayı alıp çırpın.
  • Ardından içerisine tuz, karabiber, limon kabuğunun rendesi, ekmek kırıntıları, ince kıyılmış maydanozu, taze biber ve taze soğanı ince kıyarak ilave edin.
  • Bu karışımın içine son olarak da yengeç etlerini ve mayonezi ilave edip homojen bir karışım olana kadar güzelce karıştırın.
  • Karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapın.
  • Bir tavaya bol miktarda koyduğunuz yağı kızdırın.
  • Hazırladığınız yengeç köftelerini kızgın yağın içinde güzelce kızartın.

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Benzer içerik

    • Yazan: Feneroin
      Bayram sofralarınıza çok yakışacak bir köfte tarifi ile karşınızdayız. Refika Birgül’den bayrama özel en lezzetli İçi Dolu Köfte tarifi sizlerle.
      Malzemeler;
      750 gr kıyma 150 gr (3 boğum) dil peyniri 1 çorba kaşığı tereyağı 7 çorba kaşığı galeta unu 150 ml domates püresi 1 soğan 400 gr mantar 9 diş sarımsak 25 dal maydanoz 12 çorba kaşığı zeytinyağı Bir silme tatlı kaşığı karbonat 2 avuç ceviz Tuz Karabiber  
      Hazırlanışı;
      Öncelikle fırını 200 derecede alt üst olarak çalıştırın. (İlk 8 dakikadan sonra 280 dereceye yükseltilecek.) 750 gr kıyma, karbonat, birer tepeleme tatlı kaşığı tuz ile karabiber, tereyağı, 1 soğanın rendesi ve galeta ununu derin bir kabın içerisine alıp, macun kıvamına gelene kadar çalıştırın. Bir yandan 3 boğum dil peynirini tel tel ayırın. 400 gr mantarı yarım ay şeklinde 4 diş sarımsağı da ince ince doğrayın. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağı koyun ve ocağın altını açın. Mantarların yarısını sarımsakların yarsıyla birlikte yüksek ateşte soteleyin. Ardından sotelenen mantarları kenara alıp tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı daha ekleyin. Mantarların diğer yarısını ve kalan sarımsakları tavaya ekleyip soteleyin. 2 avuç cevizi kabaca doğrayın ve tavaya ekleyin 20 dal maydanozun saplarını ince, yaprak kısımlarını ise kabaca doğrayın ve tavaya tuz ve karabiber ilave edin. Mantarlar kavrulduktan sonra tavanın altını kapatın ve kenarda soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kıyılmış maydanozu ve dil peynirini ekleyip karıştırın. Orta boy bir kâsenin içerisine streç film ya da buzdolabı poşeti koyun. Kıymayı altı parçaya ayırıp yuvarlak bezeler yapın. Ayırdığınız parçalardan birini alıp 1/3 ünü ayırın. Bu kısım köftenin tabanı olacak. Elinizi ıslatarak geriye kalan büyük parçayı kâseye yayın. Karışımdan içerisine bol bol ekleyin. Ayırdığınız parçayı eliniz ile bastırıp genişletin ve üzerine kapatın. Kaseyi elinize ters çevirip yapışmayan yerleri var mı diye kontrol edin. Fırın tepsisine 3 çorba kaşığı zeytinyağını dökün ve yayın. Hazırladığınız köfteleri dizin. Üzerlerine tepsiden bir parça zeytinyağı sürebilirsiniz. 200 derecede yaklaşık 8 dakika ardından fırının ayarını 280 dereceye çıkartıp üzerleri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için sos tenceresine 4 çorba kaşığı zeytinyağı koyun üzerine ezilmiş 5 diş sarımsak ilave edip kavurmaya başlayın. Sarımsaklar kahverengileşmeye başladığın da 150 ml domates püresi, birer tatlı kaşığı tuz, karabiber ekleyip kıvam alıncaya kadar kaynatın. · Doğranmış 4-5 dal maydanozun yapraklarını ve 1 kahve fincanı su ekleyip ocağın altını kapatın. Fırından köfteleri çıkardıktan sonra üzerine lezzetli domates sosunu dökünce bayram köfteniz emrinize amade.  
      Afiyet Olsun

×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.