Jump to content

Feneroin

Recommended Posts

Pastacı Kreması Tarifi

Enfes pastalar hazırlamak artık o kadar zor değil. Ekler, profiterol, Alman Pastası ve pastalarınızda kullanabileceğiniz tatlılarınızın lezzetine lezzet katacak güzel bir pastacı kreması tarifi sizlerle…

Malzemeler

  • 600 ml. süt(3 su bardağı)
  • 80 gram şeker(4-5 yemek kaşığı)
  • 1/2 adet vanilya çubuğu
  • 80 gram yumurta sarısı(3 veya 4 adet)
  • 30 gram un(1,5 yemek kaşığı)
  • 20 gram buğday nişastası(1 tepeleme yemek kaşığı)
  • 20 gram tereyağı(1-1,5 yemek kaşığı)

Hazırlanışı

  • Yumurta sarılarını ve şekerin yarısını bir kasede şeker hafif eriyene kadar çırpın.
  • Bir tencerede sütü ve kalan şekeri ocakta vanilya çubuğu ile birlikte kısık ateşte ısınmaya bırakın. Bu karışımın kaynamamasını ve kabuk tutmamasını sağlayın.
  • Yumurta ve şekerin karışımının içerisine un ve buğday nişastasını ekleyin karıştırarak homojen bir karışım elde edin.
  • Ocakta ılınan sütten yarısını alarak bu karışıma yavaş yavaş döküp nazik bir şekilde yedirin. Böylelikle yumurtalı karışımı ılıştırmış olacaksınız.
  • Ardından kalan karışımı altı yanan tencerenin içerisine ekleyin ve kesilmemesi için karıştırın.
  • Karışımı sürekli karıştırın ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Karışım muhallebi kıvamını alınca (akışkan değil sabit kalabiliyorsa) ocaktan alın ve hızlıca tereyağını ekleyip karıştırın.
  • Bir kaba boşaltıp üzerinin kabuk tutmaması için sıcakken streç film yerleştirin.
  • Oda sıcaklığına gelen harcı buzdolabına kaldırın.
  • 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirilmesi önerilir. Ama vaktiniz yoksa 1 saat dinlendirebilirsiniz.
  • Buzdolabından çıkan harcı mikserle pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • Ardından istediğiniz tatlı tarifinde kullanabilirsiniz.

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.