Feneroin Konu tarihi: 17 Temmuz 2021 Paylaş Konu tarihi: 17 Temmuz 2021 Trabzon’un en lezzetlilerinden biri olan Trabzon pidesi nasıl yapılır? Peynirli Trabzon pidesi tarifi… Malzemeler 4 su bardağı un 1 tatlı kaşığı instant maya 1,5 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz 400 gram kolot peyniri(rendelenmiş) 2 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı Un ve mayayı yoğurma kabına alıp azar azar suyunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Tuzunu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Üzerine bir örtü örtüp 20 dakika oda ısısında dinlendirin. Dinlenen hamuru ortadan bölüp yuvarlayın ve tekrar üzerini örterek yarım saat kadar dinlendirin. Hamurları az bir unla ince bir şekilde merdane yada elinizle açın. Açtığınız hamurun kenar taraflarını 1 santim kadar açılmayacak şekilde içeri katlayın. Pideyi tepsiye alıp üzerine peynirin yarısını yerleştirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fanlı fırında peynir eriyip kenarları kızarana kadar pişirin. Pideyi çıkarıp yumurta sarısını üzerine olduğu gibi koyun. Pidenin kenarlarını tereyağı ile yağlayıp kalan tereyağını pidenin iç tarafına koyun. Ardından pideyi servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.