Jump to content

Köpoğlu mancası nasıl yapılır - Köpoğlu mancası tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Köpoğlu mancası tarifi

Köpoğlu mancası, Trakya’da çok sık karşımıza çıkan nefis bir meze. Közlenmiş patlıcan, domates, biber, sarımsak ve yoğurttan elde edilen bu enfes mezeyi siz de mutlaka denemelisiniz. İşte köpoğlu mancası için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları…

 

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram bostan patlıcanı
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 250 gram yoğurt

 

Köpoğlu mancası tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları ocakta közleyip kabuklarını soyun.

İrice doğradığınız patlıcanları kenara alın.

Biberleri ince ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin.

Bu esnada domatesleri de küp küp doğrayıp biberlere ekleyin.

Domatesler iyice ölmeden ocaktan aldığınız sosu patlıcanlara ekleyin.

Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin.

Son olarak bir yemek kaşığı kadar zeytinyağında kırmızı biberi biraz yakın.

Yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis edin.

 

Afiyet olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.