Feneroin Konu tarihi: 5 Temmuz 2021 Paylaş Konu tarihi: 5 Temmuz 2021 Köpoğlu mancası, Trakya’da çok sık karşımıza çıkan nefis bir meze. Közlenmiş patlıcan, domates, biber, sarımsak ve yoğurttan elde edilen bu enfes mezeyi siz de mutlaka denemelisiniz. İşte köpoğlu mancası için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları… Yapımı için malzemeler 1 kilogram bostan patlıcanı 3 adet sivri biber 2 adet domates 3 diş sarımsak 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber 250 gram yoğurt Köpoğlu mancası tarifi Nasıl yapılır? Patlıcanları ocakta közleyip kabuklarını soyun. İrice doğradığınız patlıcanları kenara alın. Biberleri ince ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Bu esnada domatesleri de küp küp doğrayıp biberlere ekleyin. Domatesler iyice ölmeden ocaktan aldığınız sosu patlıcanlara ekleyin. Sarımsağı ezip yoğurtla karıştırın ve patlıcanların üzerine gezdirin. Son olarak bir yemek kaşığı kadar zeytinyağında kırmızı biberi biraz yakın. Yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis edin. Afiyet olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.