Feneroin Konu tarihi: 5 Temmuz 2021 Paylaş Konu tarihi: 5 Temmuz 2021 "Marulla meze mi olur?" diyeceğinize şimdiden eminiz ancak terettürü tatmadan büyük konuşmayın. Adana mutfağına ait tahinli ve yoğurtlu bir meze olan terettürün yapılışı çok kolay ama lezzeti muhteşem. Geleneksel bir tarif olan terettürü siz de mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları... Yapımı için malzemeler 1 adet marul 2 adet limon 3 diş sarımsak 1 su bardağı tahin 2 yemek kaşığı yoğurt Tuz Pul biber Sumak Sıvı yağ Terettür tarifi Nasıl yapılır? Marulu güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzüp ince ince doğrayın. Doğradığınız marulları derin bir kaseye alın. Ayrı bir kasede de tahin, yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve sıvı yağı karıştırın. Hazırladığınız sosu marulların üzerine ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine pul biber ve sumak serpip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.