Jump to content

Terettür nasıl yapılır - Terettür tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Terettür tarifi

"Marulla meze mi olur?" diyeceğinize şimdiden eminiz ancak terettürü tatmadan büyük konuşmayın. Adana mutfağına ait tahinli ve yoğurtlu bir meze olan terettürün yapılışı çok kolay ama lezzeti muhteşem. Geleneksel bir tarif olan terettürü siz de mutlaka denemelisiniz. İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları...

 

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet marul
  • 2 adet limon
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Pul biber
  • Sumak
  • Sıvı yağ

 

Terettür tarifi Nasıl yapılır?

Marulu güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzüp ince ince doğrayın.

Doğradığınız marulları derin bir kaseye alın.

Ayrı bir kasede de tahin, yoğurt, ezilmiş sarımsak, limon suyu ve sıvı yağı karıştırın.

Hazırladığınız sosu marulların üzerine ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın.

Üzerine pul biber ve sumak serpip servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.