Jump to content

Kabaklı Pankek tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Kabaklı Pankek Tarifi

Kahvaltılar için kabak ve peynirli güzel bir pankek tarifi. Sabah kahvaltılarınızda yapabileceğiniz alternatif bir tarif.

Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 10 dal ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 – 2,5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Hazırlanışı

  • Kabaklı pankek için ilk olarak kabakları rendeleyin.
  • Bir kaseye yumurtaları kırıp zeytinyağını ekleyip çırpın.
  • Peynirini ve sütünü ilave edip tekrar çırpın.
  • Unundan bir miktar ekleyin.
  • Ardından kabakları iyice sıkıp kabartma tozuyla birlikte kaseye alın.
  • Malzemeleri iyice karıştırın.
  • Son olarak maydanozu, tuzu, karabiberi ve geriye kalan unu  ilave edip çırpın.
  • Hafif yağladığınız tavayı ısıtın.
  • Az miktarda pankek hamurundan tavaya döküp arkası ve önü kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

 

Afiyet olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.