Feneroin Konu tarihi: 22 Haziran 2021 Paylaş Konu tarihi: 22 Haziran 2021 Yapması biraz zahmetli olsa da tel tel ayrılan kahvaltıların vazgeçilmezi olacak açma tarifiyle geldik. Enfes açma tarifi… Hamuru için: 250ml süt 250ml su 250ml sıvıyağ 2 yumurta 2 yumurta akı 6 tatlı kaşığı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya 7.5 su bardağı un Açmak için: 125gr tereyağı Üstü için: 2 yumurta sarısı 1 yemek kaşığı süt Hazırlanışı Süt, sıvıyağ ve suyu ocağa alıp el yakmayacak derecede hafif ılıtıyoruz. Ardından yoğurma kabına un hariç diğer malzemeleri alıp, mayayı güzelce eritiyoruz. Ardından yavaş yavaş unu ekleyip güzel yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 45 dakika 1 saat kadar mayalanması için bırakıyoruz. Mayalandıktan sonra bezelere ayırıyoruz. Bezelerin üzerine açmak için gerekli olan tereyağını eşit olarak paylaştırıyoruz. Ardından bezelerin üzerine tereyağını sürerek bezeyi elimizle büyütüyoruz. Elimizle büyüttüğümüz hamuru rulo yaparak yuvarlıyoruz. Bütün bezeleri böylece rulo yapıyoruz. Ardından yuvarlanmış iki bezeyi alıp bir biri etrafında dolandırarak sarıyoruz ve uçlarını birleştirip açma şeklini veriyoruz. 10-15 dakika kadar tepsi mayası yaptırıp yumurta sarısı ve sütü karıştırıp üzerlerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış alt üst ayar 200 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.