Feneroin Konu tarihi: 15 Haziran 2021 Paylaş Konu tarihi: 15 Haziran 2021 Geleneksel Alman pastası olan Alman Çöreği olarak da bilinen Berliner nasıl yapılır? Kızarmış hamurların içine sıkılan enfes marmelatla hazırlanan güzel bir tatlı tarifi. Hamuru İçin Malzemeler: 380 gr un (3 su bardağı) 180 ml süt (oda sıcaklığında)(1 su bardağı) 50 gr toz şeker (2.5 yemek kaşığı) 1 paket instant maya 40 gr yumuşak tereyağı (2 yemek kaşığı) 3 adet yumurta sarısı 1 çimdik tuzİçi İçin: 2 su bardağı çilek marmelatıÜzeri İçin: 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri Hazırlanışı Hamur malzemelerini bir kapta birleştirip güzelce yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında mayalanması için 40-45 dakika kadar dinlendirin. Mayalanan hamuru unlanmış tezgahın üzerine alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Bir bardak ile hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın. Ardından çıkardığınız yuvarlakların tekrar mayalanması için üzerine bir örtü örtüp 15-20 dakika kadar daha bekletin. Orta ateşte ısıtılmış yağda hamurları kızartın. Hamurlar kızardıktan sonra sıkma torbasıyla içlerine istediğiniz marmelatları sıkıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.