Jump to content

Feneroin

Recommended Posts

Berliner Tarifi

Geleneksel Alman pastası olan Alman Çöreği olarak da bilinen Berliner nasıl yapılır? Kızarmış hamurların içine sıkılan enfes marmelatla hazırlanan güzel bir tatlı tarifi.

Hamuru İçin Malzemeler:
380 gr un (3 su bardağı)
180 ml süt (oda sıcaklığında)(1 su bardağı)
50 gr toz şeker (2.5 yemek kaşığı)
1 paket instant maya
40 gr yumuşak tereyağı (2 yemek kaşığı)
3 adet yumurta sarısı
1 çimdik tuz
İçi İçin:
2 su bardağı çilek marmelatı
Üzeri İçin:
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Hazırlanışı

  • Hamur malzemelerini bir kapta birleştirip güzelce yoğurun.
  • Hamuru oda sıcaklığında mayalanması için 40-45 dakika kadar dinlendirin.
  • Mayalanan hamuru unlanmış tezgahın üzerine alıp merdane ile yarım santim kalınlığında açın.
  • Bir bardak ile hamurdan yuvarlak parçalar çıkarın.
  • Ardından çıkardığınız yuvarlakların tekrar mayalanması için üzerine bir örtü örtüp 15-20 dakika kadar daha bekletin.
  • Orta ateşte ısıtılmış yağda hamurları kızartın.
  • Hamurlar kızardıktan sonra sıkma torbasıyla içlerine istediğiniz marmelatları sıkıp üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.