Jump to content

Höşmerim Tatlısı tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Höşmerim Tatlısı Tarifi

Her ilde farklı usullerle yapılan ancak lezzet olarak hepsi birbirinden güzel olan; höşmerim tatlısını daha önce Çankırı usulü denediniz mi? Çankırı usulü höşmerim tatlısı nasıl yapılmaktadır?

Malzemeler;

  • 2 su bardağı un
  • 300 gr. Tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 kg. bal

 

 

Hazırlanışı;

  • Öncelikle derin bir tavanın içerisinde yağ eritilmektedir.
  • Ardından eriyen yağın üzerine un ilave edilir ve kavrulmaya başlanır.
  • Bu sırada bir yandan küçük bir cezvenin içerisinde su kaynatılır ve içerisine tuz katılmalır.
  • Bu su kavurulan ve rengini halan höşmerime ilave edilir ve 1-2 dakika daha kavrulmaya devam edilir.
  • Höşmerimin gevrek bir hal alınca ocağın altı kapatılır ve servis tabağına alınır.
  • Servis tabağına alınan tatlının üzerine petek bal koyulur ve ılık olarak servis edilir.

 

 

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.