Jump to content
NetObur

Feneroin

Recommended Posts

Balkanların en meşhur tatlılarından olan orjinalinin 3 farklı süt ile yapıldığı lezzetine doyum olmayan trileçe tarifi.

trile%C3%A7e-750x405.jpg

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet büyük boy yumurta
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 7 yemek kaşığı un
  • 1 pake tkabartma tozu
  • 1 paket vanilin

 

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı inek sütü
  • 1 su bardağı keçi sütü
  • 1 su bardağı manda sütü
  • 1 su bardağı toz şeker

     
     
    Karameli İçin:
  • 1 çay bardağı toz şeker(büyük çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

 

Trileçe Tarifinin Pişirme Önerisi

Sütlü şerbeti için manda ve keçi sütünü kullanmak istemezseniz, 3 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı krema ile de şerbetinizi hazırlayabilirsiniz.

Trileçe Hazırlanışı

  • Derin bir karıştırma kasesinin içerisine yumurta ve şekeri ekleyip, şekerler eriyene ve karışımın rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ekleyin.
  • Spatula yardımıyla kuru malzemelerin sıvı malzemelerle birleşmesi için altan üstte doğru sürekli olarak karıştırın.
  • Güzelce karışmış olan kek harcını yağlanmış fırın kabınıza dökün ve üzerini düzeltin.
  • Trileçenin pandispanyasını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. 10 dakika sonunda fırın ısısını 150 dereceye indirip 20-25 dakika kadar pişirin.
  • Pişen pandispanyayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın.
  • Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın. Şekerini de ekleyip eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatın ve ılımaya bırakın.
  • Karameli için; ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri kontrollü olarak eritin. Üzerine tereyağını ekleyin. Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  • Oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe pandispanyasının üzerine ılık sütlü şerbeti ekleyin ve sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Bu esnada 1 paket krem şanti hazırlayın.
  • Soğumuş olan kekinizin üzerine ince bir tabaka halinde krem şantiyi yayın.
  • Hazırlamış olduğunuz karameli de üzerine güzelce yaydıktan sonra dilimleyin ve soğuk olarak servis edin.

Afiyet Olsun..

 

Trileçe Tarifinin Servis Önerisi

Arzuya göre hazırladığınız trileçeyi; frambuaz, çikolata ya da portakal sosu ve toz Antep fıstığı ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Tarif için : yemek.com

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.