Jump to content

Recommended Posts

Unkapanı’ndan, Süleymaniye’ye oradan Sultanahmet’e her çeşit lezzeti içinde barından derin bir mutfak kültürüne sahip ülkemizin en lezzetli yiyecek ve içecekleri. Tarihin en lezzetli halleriyle tanışmaya hazır mısınız? İstanbul’da semt isimleriyle anılan derin geçmişe sahip en güzel lezzetlerini sizler için derledik.

Unkapanı Pilavı

Türk mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri olan tavuklu pilavın ilk ve gerçek adresi olan, Tarihi Unkapanı Pilavcısı. Adıyla birlikte tadı da tescilli olan Tarihi Unkapanı Pilavcısı, çeşitli lezzetleri mükemmel pilavı ile birleştirerek, lezzet arayışında olanların ilk uğradıkları yerdir.

Unkapani-Pilavi.jpg Unkapanı Pilavı

 

Sultanahmet Köftesi

Tarihi yapıları ve ilk olarak 1920’de açılan köftecileriyle meşhur olan Sultanahmet; İstanbul’un lezzetlerini sırasıyla denemek isteyenlerin ilk uğradıkları noktalardandır.

Sultanahmet-Koftesi.jpg Sultanahmet Köftesi

 

Sarıyer Böreği

İlk olarak Osmanlı Devleti’nin kıtlık döneminde Sarıyer’de yaşayan gayrimüslim bir vatandaş tarafından 1895’te halka dağıtılan, sade ve üstüne pudra şekeri dökülen bir börektir. Çıtır çıtır sesi ve enfes lezzetiyle kahvaltı sofralarına çok yakışan, meşhur Sarıyer böreğini hala tatmadıysanız mutlaka denemenizi öneririz.

Sariyer-Boregi-780x470.jpg

 

Kanlıca Yoğurdu

Poyraz Dede’den bugüne 5 kuşaktır, sevgi ve saygıyla Kanlıca’da yapısını koruyan meşhur Kanlıca yoğurdu. 1893 yılından beri aynı aile tarafından hizmet veren Kanlıca Yoğurdu ilk günkü lezzetini hala korumaktadır. İstanbul’u geziye çıkanların mutlaka uğradıkları noktalardan olan Kanlıca, deniz karşısında sunduğu enfes yoğurtları ile hala en çok gezilen yerlerdendir.

Kanlica-Yogurdu-scaled.jpg Kanlıca Yoğurdu

 

Vefa Bozacısı

Hacı Sadık Bey’in 1870 yılında İstanbul’a gelmesiyle, kendisine geçim kaynağı olarak boza satışını seçmesiyle başlamıştır her şey. Ancak bilinmesi gereken önemli bir nokta var ki günümüzdeki boza tarifini bulan ilk insandır kendisi. Çünkü o yıllarda bozanın sulu kıvamlı, esmer renkli ve ekşi lezzetli biçimde, şehir halkından 200’e varan esnaf tarafından yapılıp satıldığını görür. O dönemde farklı bir yöntem dener ve bugünkü haliyle yani koyu kıvamlı, açık sarı renkli henüz yeni mayalanma kabarcıklarının oluştuğu andaki çok hafif ekşimsi lezzeti, bu markanın ilk imzası olur.

Vefa-Bozacisi.jpg Vefa Bozacısı

 

Süleymaniye Kuru Fasulyesi

İlk olarak 1960’lı yıllarda Şehzadebaşı’nda; seyyar halde kuru fasulye satan Erzincanlı Ali Baba ile başlamıştır her şey. Mimar Sinan’ın önemli eserlerinden biri olan Süleymaniye Camii’nin hemen yanında yer alan kuru fasulye dükkânları, yarım asırdan uzun bir süredir yerli ve yabancı turistleri yöresel kuru fasulye lezzetini sunmaktadır.

Suleymaniye-Kuru-Fasulyesi.jpg Süleymaniye Kuru Fasulyesi

 

Eminönü Balık Ekmek

Turistlerin en uğrak yerlerinden biri olan Eminönü’nde; balık ekmek esnaflarının kendilerine tarihi, kültürel dokuya uygun tekneler ile satış yapmaktadırlar. Yerli yabancı birçok insanın oradan geçerken mutlaka durup dinlendiği ve karnını doyurduğu noktalardandır.

Eminonu-Balik-Ekmek..jpg Eminönü Balık Ekmek
Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.