Feneroin Konu tarihi: 4 Şubat 2021 Paylaş Konu tarihi: 4 Şubat 2021 Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı un 1 su bardağı toz şeker 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao 1 paket vanilya 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 1 paket kremşanti 1 çay bardağı soğuk süt 2 su bardağı hindistancevizi Hazırlanışı İlk olarak sultan sarmasının muhallebisini yapmakla başlıyoruz. Bir tencereye süt, şeker, un ve kakaoyu ekleyerek karıştırıp ocağın üzerine alıyoruz. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişiriyoruz. Ocaktan alıp içerisine tereyağı ve vanilya ekliyoruz. Pürüzsüz bir kıvam için 5 dakika kadar mikserle çırpabilirsiniz. Ardından tepsinin içine 2 bardak hindistancevizi serpilir ve sıcak muhallebi üzerine dökülür. 1 Saat dolapta bekletilir. Muhallebinin üzerine sürmek için soğuk süt ile kremşantiyi çırpıp muhallebinin üzerine sürülür. Ardından tekrar dolaba 2 – 3 saat dinlenmesi için bırakılır. Tatlı tepsinin uzunlamasına ikiye kesilip ardından kalan yan bölümler dilimlere ayrılır. Rulo yapılarak servis tabağına alınır. Afiyet Olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.