Feneroin Konu tarihi: 1 Şubat 2021 Paylaş Konu tarihi: 1 Şubat 2021 Bir mantı türü olan Hingel Gürcü mutfağına ait geleneksel bir yemektir. İç harç olarak bazen kıyma bazen de patates kullanılabiliyor. Peki Hingel nasıl yapılır? İşte ayrıntılarıyla Hingel tarifi… Malzemeler; 1 yumurta 1 su bardağı ılık su Aldığı kadar un İç harcı İçin; 3-4 orta boy patates Tuz, karabiber, kırmızı toz biber Tereyağı Su Patatesli Hingel Nasıl Yapılır? Öncelikle patatesler haşlanır eve iyice ezilir. Ardından haşlanan patateslere belirtilen baharatlar eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Daha sonra derin bir kabın içerisinde yumurta ve su iyice çırpılır ve biraz tuz eklenir. Hemen ardından azar azar un eklenerek yoğurmaya başlanır. Kulak memesinden biraz daha katı kıvamda bir hamur elde edilir ve dinlenmeye bırakılır. Dinlenmiş olan hamurdan 3 beze yapılır. Bezeler tek tek mantı hamuru gibi merdane yardımıyla açılır. Daha sonra çay bardağı ile yuvarlak şekillerde kesilir. Yuvarlakların ortasında hazırlamış olduğumuz patates harcından koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra derin tencere de bol tuzlu bir su kaynatınız. Hazırladığımız hingelleri kaynamış suda haşlayıp süzdükten sonra soğuk sudan da geçirip süzünüz. Üzerine tereyağı kızdırılıp toz biber eklenerek sıcak sıcak hingelin üzerine dökülür ve servis edilir. Afiyet Olsun Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.