Jump to content

Asma yaprağında sardalya tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Kış mevsiminin en sağlıklı besini balığın lezzetli bir hali. İster tavada ister fırın da istediğiniz şekilde pişirerek bu eşsiz lezzete sizlerde şahitlik edin. Asma Yaprağında Sardalya Tarifi nasıl yapılır? Asma Yaprağında Sardalya Tarifi…

5ab3b32418c773063c0345c4.jpg

Malzemeler

  • 500 gram sardalya balığı(temizlenmiş ve kılçığı alınmış)
  • 15 adet asma yaprağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Hazırlanışı

  • Sardalyaları kılçığından ve iç organlarından temizleyerek güzelce yıkayın. Bir süzgeçe alın.
  • Ardından sardalyaları bir kaba alıp üzerine 4 – 5 yemek kaşığı zeytinyağını, karabiber ve tuzu ekleyerek balıklara yedirin.
  • Sardalyaları 15 – 20 dakika boyunca dinlendirin.
  • Ardından sarma sarar gibi yaprakların saplarını koparın ve içine sardalyaları yerleştirerek sarın.
  • Bütün sardalyaları böyle sarmaya devam edin.
  • Balıkları pişireceğiniz ızgara tavanızı kalan yağı tavaya koyun ve yağı ısıtmaya başlayın.
  • Sardalyaları  tavaya yerleştirin ve iki yüzünü de 4 – 5 dakika kadar  pişirin.
  • Ardından servis yapabilirsiniz.

 

Afiyet olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.