Feneroin Konu tarihi: 21 Ocak 2021 Paylaş Konu tarihi: 21 Ocak 2021 Malzemeler 1 ekmek kadayıfı (600 gr) 2 kg toz şeker 10 su bardağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 200 gr kaymak Üzeri Için Kaymak Toz Antep fıstığı Hazırlanışı Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin. Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın. Kaymak ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet Olsun.. Tarif : lezzet.com Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.