Jump to content

Ekmek Kadayıfı tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Malzemeler

  • 1 ekmek kadayıfı (600 gr)
  • 2 kg toz şeker
  • 10 su bardağı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 gr kaymak

2864348_810x458.jpg

Üzeri Için

  • Kaymak
  • Toz Antep fıstığı
 

Hazırlanışı

  • Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin.
  • Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin.
  • Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın.
  • Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın.
  • Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün.
  • Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin.
  • Suyunu çekince ocaktan alın.
  • Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın.
  • Diğer kadayıfı üzerine kapatın.
  • Kaymak ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun..

 

 

Tarif : lezzet.com

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.