Feneroin Konu tarihi: 8 Ocak 2021 Paylaş Konu tarihi: 8 Ocak 2021 Evde kolayca yapabileceğiniz şalgam suyu tarifi. Şalgam Suyu İçin Malzemeler Yarım kilo siyah havuç 1 adet pancar turpu 1 çay kaşığı toz şeker Yarım su bardağı bulgur 1 çay kaşığı limon tuzu 1 tatlı kaşığı kaya tuzu 5 litrelik turşu bidonu Bidonun içerisine de ılık klorsuz su Hazırlanışı 1. adım: ilk olarak vermiş olduğumuz ölçülerdeki şekeri, tuzu ve limon tuzunu bidonun içerisine boşaltın ve suyun içerisinde karıştırın.2. adım: 1 su bardağı bulguru tülbentin içine koyun ve tülbentin ağzını bağlayıp, suyun içerisine salın.3. adım: Siyah havucunuzu kabuklu haldeyken iyice yıkayın. Daha sonra kabuklarını soyun ve uzunlamasına parçalara ayırın. Parçalara ayırmış olduğunuz siyah havucu suyun içerisine atın.4. adım: Daha sona pancar turbunun kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde keserek suyun içerisine atın.5. adım: Bidonun ağzı dolacak şekilde içerisine tekrar su ilave edin. 2 gün arayla kapağını açıp havalandırın. 15 günün sonunda şalgam suyunuz hazır hale gelmiş olacak Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.