Jump to content

Ton balığı konservesi ne kadar sağlıklı?


Feneroin

Recommended Posts

Konserve ton balığı uygun fiyatlı bir protein kaynağı olarak önemli bir temel gıda maddesi olarak değerlendirilebilir.
NNRqsmO-ZECv1vNcTOeT2Q.jpg
Pratik ve yüksek protein içerdiği söylenen konserve ton balığı birçok kişi için vazgeçilmez bir yiyecek. Beslenme Uzmanı Nicola Shubrook, konserve ton balığının sağlıklı seçim olup olmadığını araştırdı. Beslenme uzmanı Nicola Shubrook, sonuçları şöyle paylaştı:

''Balık, yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır ve konserve ton da uygun fiyatlı bir protein kaynağı olarak önemli bir temel gıda maddesi olarak değerlendirilebilir. Protein kaynağı olmasının yanı sıra, ton balığı gibi balıklar ve deniz ürünleri, taurin amino asidinin yararlı bir kaynağıdır. Araştırmalar, bu amino asidin kalp hastalıklarına karşı korunmada yardımcı olabileceğini gösteriyor. Ton balığı en iyi D vitamini kaynaklarından biri. Sadece 85 gram konserve ton baliğı önerilen günlük seviyenin yüzde 50'sini sağlıyor."

gU5fRbHL7kumkgNRRERhdA.jpg

VİTAMİN VE MİNERAL KAYNAĞI

Hem taze hem de konserve ton balığı, sinir sistemini ve cildi destekleyen niasin (B3) başta olmak üzere faydalı bir B vitamini kaynağı. Ton balığı ayrıca sağlıklı kemikleri ve kas kasılmalarını destekleyen kalsiyum; enerji için gerekli olan magnezyum ve bağışıklık sistemini, kemik gücünü ve beyin fonksiyonlarını destekleyen D vitamini içeriyor.

 

"YAĞ ORANI DÜŞÜK"

100 gramlık yenilebilir bir porsiyonda sadece 1 gram yağ bulunur. Kilo yönetimine yardımcı olur. Konserve ton balığı da dahil olmak üzere ton balığı yağ ve kalori bakımından düşük, ancak protein bakımından yüksek, bu da kilo vermeye çalışanlar için onu faydalı bir besin haline getiriyor.
Sağlık alanında çalışan 40 bin kadın üzerinde yapılan bir çalışmada haftada birden fazla porsiyon ton balığı yiyen kadınların göz kuruluğu riskinin yüzde 68'e varan oranda azaldığı görüldü.

 

"SAĞLIKLI ALTERNATİF"

Denizlerdeki ağır metal birikimi konusunda endişesi olanlara da konserve ton balığı daha sağlıklı bir alternatif sunuyor. Konserve ton balığı, konserve için kullanılan daha küçük boyutlu balıklar nedeniyle taze ton balığından daha az cıva riskine sahip. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi FDA haftada yaklaşık iki veya üç porsiyon light ton balığı ve haftada sadece bir porsiyon beyaz ton balığı öneriyor.''

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.