Feneroin Konu tarihi: 22 Nisan Paylaş Konu tarihi: 22 Nisan Tadına bakan herkesin kebap zannedeceği fırında köfte tarifi. Yumuşacık ve kurumadan pişen kıvamı ile herkesin bayılacağı Kebap Tadında Fırında Köfte Tarifi Malzemeler; 1 kilo orta yağlı dana kıyma 2 adet rendelenmiş ve suyu süzülmüş soğan (suyunu kullanmıyoruz) 2 adet kapya biber (suyu süzülmüş) 4 diş rendelenmiş sarımsak Çeyrek demet maydanoz 1 dolu tatlı kaşığı biber salçası 1 su bardağı galeta 200 ml maden suyu (sade) (Köftenin daha yumuşak ve pişerken kurumamasını sağlıyor) Yarım tatlı kaşığı karabiber Yarım tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kimyon Tuz (damak zevkinize göre oranını ayarlayın) Hazırlanışı; Öncelikle köfte harcı için soğanlar rendelenir ve suyu tamamen sıkılır. Suyunu harcına kullanmıyoruz. Ardından kapya biberler robottan geçirilir ve suyu sıkılır. Bu aşamada tel süzgeçlerden yardım alabilirsiniz. Maydanozlar ince ince kıyın. Daha sonra geri kalan tüm malzemelerle birlikte derin bir kabın içerisinde tüm malzemeler birleştirilerek 10-15 dakika boyunca yoğrulmaktadır. Burada yoğurma işlemi köftenin lezzetini etkilediğinden ne kadar güzel yoğurursanız o kadar lezzetli olacaktır. Ardından yoğurduğunuz kıymayı en az 1 saat olacak şekilde buzdolabında mutlaka dinlendirin. Sonrasında mandalina büyüklüğünde parçalar alarak hafif yağlı elinizle şekillendirin. Şekil verdikten sonra köftenizin üzerine çöp şiş ile çizikler atın ve böylece ızgara havası versin. Daha sonra hazırladığınız köfteleri fırın tepsisine dizin ve bu aşamada fırça yardımıyla üzerlerine az sıvı yağ sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında en üstün bir altına tepsinizi yerleştirerek ve arada terslerini çevirerek 25 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet Olsun… Alıntı Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Sohbete katıl
Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.