Jump to content
NetObur

Neuralink beyin çipi ilk defa bir insana takıldı!


Recommended Posts

Elon Musk Neuralin Beyin Çipinin İlk Defa Bir İnsana Takıldığını Açıkladı

Düşünce yoluyla cihaz kontrolü sağlayan Neuralink beyin çipi ilk defa bir insana takıldı. Elon Musk’ın X üzerinden yaptığı açıklamasında “prosedürün başarılı bir şekilde ilerlediğini ve çipin takıldığı kişinin iyileşme sürecinde olduğunu yazdı.“

Neuralink beyin Çipi

Teknoloji gelişmelerinin hızına yetişemediğimiz bu dönemlerde gerçekleşen olaylar artık şaşırtmamaya başlamıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde Elon Musk X üzerinden yaptığı açıklamada herkesi şaşırttı. Düşünce yoluyla cihaz kontrolü hayaldi gerçek oldu. Elon Musk, Neuralink beyin çipi sayesinde düşünce yoluyla cihaz kontrolü sağlanabileceğini açıkladı.

Beyne takılan implantların halen uzun yıllar uzakta olduğu düşünülürken Elon Musk’ın Neuralink şirketi çok kısa bir süre önce ilk kez bir insana geliştirdiği çipi implante etti. Bu süreçle ilgili ise yine X üzerinden “işlemin başarılı olduğunu ve bireyin iyi bir şekilde iyileşme sürecinde olduğunu duyurdu“.  İsmi açıklanmayan hastanın iyileşme sürecinin iyi gittiğini belirten Musk, ilk sonuçların “umut verici” olduğunu ifade etti.

Musk, ilk Neuralink ürününün adının “Telepati” olduğunu belirterek, sadece düşünerek telefon veya bilgisayarın ve bunlar aracılığıyla hemen her cihazın kontrolünü sağladığını aktardı.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.