Jump to content

Recommended Posts

Hatmi Çiçeği Çayı Tarifi

Ülkemizin genellikle her bölgesinde yetişebilen hatmi çiçeği, Temmuz Ağustos aylarında toplanmaya başlayarak sonbaharda kurutulur. Kurutulan hatmi çiçekleri sağlık açısından oldukça kıymetlidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve hastalıklara iyi gelmesiyle bilinir. Kış aylarında sağlığımıza iyi gelecek hatmi çiçeği çayı nasıl yapılır?

Hatmi çiçeği çayını demlemek normal bitki çaylarından farklı değildir. 1 bardak su ile yapacaksanız 1-2 çay kaşığı hatmi çiçeğini sıcak suyun üzerine ilave edip 5 veya 10 dakika kadar demlenmesini bekleyip sonrasında tüketebilirsiniz. Eğer 1 lt gibi bir suya yapıyorsanız sıcak suyun içine bir avuca yakın hatmi çiçeği atabilirisiniz. Arzunuza göre içerisine bal koyarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.