Jump to content

Pesto sos nasıl yapılır? Pesto sos tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Hamur işlerine, yemeğe salataya katabileceğiniz güzel bir pesto sos tarifi.

pesto-sos.jpg

Pesto Sos Malzemeleri

  • 8 avuç fesleğen yaprağı
  • 250 gr. parmesan peyniri
  • 3 avuç dolmalık fıstık
  • 5 diş sarımsak
  • 4 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 dolu tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Fesleğen sevdalıları iyi bilir, pesto sos peynirle birleşince ayrı, hamurla birleşince ayrı, et veya salatayla birleşince apayrı bir hal alır.
Hepsinde de çok güzel olur. Ev yapımı olunca daha doğal ve haliyle daha lezzetli. Çocuğu olanlar için şöyle güzelliği de var; iki kaşık pesto sosuyla bir avuç yeşillik yedirmiş olabiliyorsunuz çocuklara.

  • Fesleğeni yıkayıp 8 avuç kadar yaprağı dallarından ayırın.
  • Yaprakları kurulamayı unutmayın. 250 gram parmesanı ince rendeleyin.
  • 3 avuç dolusu dolmalık fıstığı karamel rengine gelinceye dek ateşte çevirdikten sonra soğuması için bekletin.
  • Fesleğenleri mutfak robotundan 3 kahve fincanı ile geçirin.
  • Fesleğenlerin kararmaması için zeytinyağı ile çekmek önemli.
  • Ardından 250 gr. parmesan peynirini, 5 diş sarımsağı ve 3 avuç dolmalık fistığı ilave edip tüm karışım iyice birbiriyle hemhal olana kadar çekin.
  • Karabiber ve tuzunu ekleyin çekmeye devam edin.
  • Sonra sterilize ettiğiniz kavanozlara koyun ve üzerine zeytinyağı ekleyerek havayla temasını kesin.
  • Kavanozlarınızı küçük tutun, açıldığında bir haftada tüketebileceğiniz boy en iyisi.
  • Aksi takdirde, hiçbir kimyasal koruyucu içermediğinden, açılan kavanozlarda hızla bakteri üreyebilir.
  • Üstü kötü olursa üzülmeyin, rastlamışsınızdır iyi salçalarda da böyle olur. Dünyayı bu bakterilerle paylaşıyoruz en nihayetinde. Üzerini dikkatlice alıp kalanını kullanabilirsiniz.

 

 

Tarif : refikaninmutfagi.com

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.