Jump to content
NetObur

Doğru market alışverişi. Daha az nasıl harcanır?


Recommended Posts

Nereye Gidiyor Bu Para? Diyenler Buraya! Doğru Market Alışverişi Nasıl Olmalıdır?

Gün geçtikçe zorlaşan yaşam koşulları ve hayatımızda kullandığımız her şeyin bir faturası olduğundan, ay sonu biraz zor gelmektedir. Ödenecekler, faturalar, market alışverişi, borçlar derken düzenli yaşam artık biraz pahalıya mâl olmaktadır. Bu sebeple düzenli bir ekonomik hayat sürmek isteyenler ödemelerini öncelikle düzenli ve disiplinli hale getirmelilerdir. Her ay Nereye Gidiyor Bu Para? sorusunu sormak yerine düzenli bir liste ile yaşam koşullarınızı biraz da olsa iyileştirebilirsiniz. Peki nasıl?

Öncelikle hayatımızın büyük bir kısmını kaplayan ve kabarık bir faturaya mâl olan market alışverişini planlamak ile başlamalısınız. Düzenli ve disiplinli yapılan market alışverişleri sayesinde zamanla ekonomik olarak biraz da olsa düzene girdiğinizi hissedeceksiniz. Bunun için neler yapmanız gerektiği konusunda ise sizler için biraz araştırma yaptık. İşte her ay Nereye gidiyor bu para?...diyenler buraya! Doğru market alışverişi nasıl olmalıdır?

 

Nereye Gidiyor Bu Para? Diyenler Buraya! Doğru Market Alışverişi Nasıl Olmalıdır?

1. Yemeklerinizi Kendiniz Yapın

İlk olarak evde kendiniz yemek yaparak işe başlamak en doğrusu olacaktır. Düzenli olarak dışarıdan yemek yiyenler evde kendi yemek yapanlara göre daha çok para harcamaktadır. Bu sebeple yemeklerinizi evde kendiniz yaparsanız ekonomik anlamda iyileşme sağlamaya başlarsınız.

2. Market Listesi Oluşturun

Markete çıkmadan önce mutlaka neler alacaklarınızı listeleyin. Markete gittiğiniz direkt olarak alacağınız ürünlerin reyonlarına odaklanıp marketlerin aldatıcı ve özendirici reyonlarından ve gereksiz ürün almaktan kaçının.

3. Aylık Alışveriş Yapın

Market alışverişlerinizi mutlaka aylık yapın. Böylece bir ay içerisinde en çok neyi tükettiğinizi ne kadar tükettiğinizi daha net göreceksiniz. Ayrıca bir ay boyunca kafanız rahat olacak.

4. İndirimleri Takip Edin

Çevrenizdeki tüm marketlerin indirimlerini takip edin. Aynı ürün farklı marketlerde farklı fiyatlarda olabildiğinden önce marketleri gezin dolaşın ve neyin nerede indirimli olduğunu, o ay hangi marketin indirim yaptığını takipte kalın. Böylece alacağınız ürünlere her zamankinden daha uygun fiyatlara alabilirsiniz.

5. Karnınız Açken Markete Gitmeyin

Karnınız açken markete gitmemeye özen gösterin. Açken yapılan alışverişler her zaman daha pahalıya mâl olmaktadır. Çünkü karnınız aç olduğu için birçok ürün ihtiyacınız olmadığı halde size cazip gelecektir. Ancak eve vardığınızda neden aldığınızı sorgulayabilirsiniz. Bu sebeple karnınız tokken alışveriş yapmaya özen gösterin

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.