Jump to content
NetObur

Feneroin

Recommended Posts

Portakalli-Serit-Tatlisi-780x470.jpg

Görünümüyle şahane, tadıyla efsane bir tatlı ile karşınızdayız. Şerbetli tatlı severlerin bayılacağı enfes bir tatlı Portakallı Şerit Tatlısı.

Keki İçin Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

 

Labneli Karışım İçin Malzemeler;

  • 500 gram labne
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Portakallı Şerbet İçin Malzemeler;

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı portakal suyu

 

Yapılışı;

  • Öncelikle tatlıya şerbeti hazırlayarak başlayalım.
  • Şerbeti için derin bir sos tenceresinde su, şeker ve portakal suyunu alın.
  • Şerbet kaynama noktasına geldikten sonra 10 dakika daha kaynatın.
  • Daha sonra altını kısıp 4 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

 

  • Keki hazırlamak için;

  • Derin bir kasenin içerisine yumurta ve şekeri, alın ve mikser yardımıyla çırpın.
  • Şeker tamamen eridikten sonra üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın.
  • Daha sonra içerisine rendelenmiş portakal kabuklarını da ekleyin.
  • Son olarak un, kabartma tozu ve vanilin ekledikten sonra mikserle tekrar çırpın.

 

  • Labneli karışım için;

  • Ayrı bir kaseye labne, yumurta, nişasta, kakao ve pudra şekerini alın ve mikser yardımıyla çırpın.
  • Sonrasında karışımı bir sıkma poşetine aktarın.

 

  • Birleştirme Vakti;

  • Hazırladığınız kek harcını yağlanmış veya yapışmaz borcama aktarın.
  • Sıkma poşetinin ucunu 1 parmak kalınlığında kesin ve labneli karışımı kek harcının üzerine enlemesine ve boylamasına, 2 kat olacak şekilde, şeritler çekin.
  • Ardından önceden ısıtılmış 185 derece fırında, 45 dakika pişirin.
  • Ancak 45 dakika sonunda mutlaka kürdan ile kontrol ederek çıkartın. Eğer kürdana sıvı hamur bulaşıyorsa pişirme işlemine devam edin.
  • Son olarak fırından çıkardığınız kekin üzerine portakal şerbetini dökün ve birkaç saat çekmesini bekleyin.
  • Şerbetini iyice çeken portakallı şerit tatlısı yemeye hazır.

 

 

  • Afiyet Olsun…

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.