Jump to content

Karayemiş (Taflan) kavurması nasıl yapılır?


Feneroin

Recommended Posts

Karayemiş (Taflan) Kavurması Nasıl Yapılır?

Doğu Karadeniz bölgesinin çok sevilen ama adını da çok duyuramamış bir bitkisiyle sizleri tanıştıralım. Karayemiş, gülgiller familyasından küçük beyaz renkli çiçekler açan, daha çok Doğu Karadeniz bölgesinde yetişen bir bitki türüdür. Peki halk arasında taflan, gürcü kirazı, karamiş, Laz üzümü ve tanal olarak da bilinen karayemiş kavurması nasıl yapılır?

 

 

Karayemiş (Taflan) Kavurması Tarifi;

Malzemeler;

  • Yarım kilo karayemiş (taflan) turşusu
  • 3 adet büyük boy soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı;

  • Öncelikle derin bir tencerenin içerisine sıvıyağ alınır.
  • Ardından ısınan sıvıyağın içerisine piyazlık doğranmış soğanlar ilave edilir.
  • Soğanlar iyice yumuşayıp hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Daha sonra 1 yemek kaşığı tereyağı tencereye ilave edilir.
  • Ve hemen ardından karayemiş (taflan) tencereye alınır.
  • Bu şekilde 10 dakika kavurduktan sonra sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.