Jump to content

Ispanağın faydaları nelerdir?


Feneroin

Recommended Posts

Ispanağın Faydaları Nelerdir?

Sağlık açısından son derece önemli olan ıspanak doğru bir yöntemle tüketildiği takdirde insan vücuduna olan faydaları saymakla bitmiyor.

Yeşil yapraklı sebzelerin çoğunda olduğu gibi ıspanakta da sağlığımızı güçlendirecek ve vücuda faydalar sağlayacak birçok yarar bulunur. Mevsiminde tüketilen ıspanağın faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Ispanak, A, B, C, E ve K vitaminlerini ve bunun yanında magnezyum, demir ve kalsiyum içermektedir.
  • Besin değeri oldukça yüksek olan ıspanak içerisinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde kalp ve damar hastalıklarına ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
  • Göz sağlığı için yararlıdır.
  • Demir eksikliği nedeniyle ortaya çıkan anemiyi ve kemik erimesini önlemektedir.
  • Alzheimer hastalığının ortaya çıkmasını sağlayan bir enzimin aktivitesini yok etmektedir.
  • Zihinsel kapasiteyi geliştirmektedir.
  • Aynı zamanda ıspanak metabolizmayı hızlandırır ve karaciğerin temizlenmesini sağlar.
  • Ispanak cilt sağlığı açısından da son derece faydalı bir sebzedir.

Ispanak Nasıl Tüketilir?

Ispanağın pişirilmeden önce çok dikkatli bir biçimde yıkanması ve iyice temizlenmesi gerekir. Diplerinde bulunan toprakların çıkabilmesi için bir süre suda beklettikten sonra sudan çıkarıp yıkamak daha sağlıklı olacaktır. Tüm yeşillikler gibi ıspanağı da bıçakla değil el ile parçalara ayırmak sağlık açısından daha yararlıdır. Daha sonrasında Ispanağın bilimsel araştırmalara göre çiğ olarak tüketilmesi daha sağlıklı olduğu için ıspanağı çiğ tüketmekte yarar vardır. Çiğ olarak tüketecekler için ıspanağın salatasını yapmalarını tavsiye ederiz. Fakat yemek olarak yapacaklar için yıkadıktan sonra vakit kaybetmeden yapılıp yenmesi tavsiye edilmektedir. Ispanağı uzun süre pişirmeyip, içerisindeki vitamin ve minerallerin kaybolmasına izin vermeden hemen tüketilmesi gerekmektedir. Ispanak durdukça değerini kaybetmektedir. Ispanağın yoğurtla tüketilmesi tavsiye edilmemektedir. Çünkü ıspanağın içerisinde bulunan demir ile yoğurtta bulunan kalsiyum birbirlerinin emilimini engellerler.

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.