Jump to content

iki Şehrin Hikayesi - Charles Dickens


Feneroin

Recommended Posts

Charles Dickens "İki Şehrin Hikâyesi"

Charles Dickens’ın İki Şehrin Hikâyesi tüm zamanların en meşhur edebiyat eseri olarak olarak bilinen ve 200 milyonun üzerinde satılan bir eserdir. İki Şehrin Hikayesi, 1859 yılında gazetelerde yayınlanmaya başlamıştır. 45 bölümlük roman 31 haftada yayınlanmıştır. İki Şehrin Hikayesi, Edebiyat dünyasının “Dickens’ın en iyi tarihi romanı” dediği, Charles Dickens’ın ise “yazdığım en iyi hikaye” olarak tanımladığı bir romandır.  Fransız Devrimi sırasında ve öncesinde Paris ve Londra’yı kaleme almıştır.

 

Charles Dickens “İki Şehrin Hikâyesi”

İki Şehrin Hikayesi, Fransız devrimi sırasında bir grup insanın özel yaşamlarını anlatan bir romandır. Soylular tarafından ezilen Fransız köylüsünün durumunu, soylulara yönelik vahşeti ve bir kaç karakterin hayatlarına ışık tutmaktadır. Devrimin gazabına kurban seçilen eski bir Fransız aristokratı ve karşılıksız bir aşk yüzünden haytaı boşa geçmiş bir avukatın hayatını anlatır.

Charles Dickens Kimdir?

7 Şubat 1812 yılında doğmuş İngiliz yazar ve toplum eleştirmenidir. Babası borçları yüzünden hapse atılınca kendisi çalışmak için okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Bir çok işte çalıştıktan sonra 1835 yılında bir gazetede yazılar yayınlamaya başladı. Onu üne kavuşturacak ilk romanını 1837 yılında çıkardı. Victoria devrinin en iyi romancısı olarak kabul edildi. Yaşadığı süre boyunca benzeri görülmemiş bir üne sahip oldu. Lev Nikolayeviç Tolstoy, George Orwell’a kadar bir çok yazar tarafından övülmüştür. Charles Dickens, 9 Haziran 1870 yılında ölmüştür.

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.