Jump to content
NetObur

iki yönlü uydu mesajlaşma özelliğine sahip ilk telefon 'Defy 2'


Feneroin

Recommended Posts

Motorola ve Bullitt, dahili olarak iki yönlü uydu mesajlaşma özelliğine sahip dünyanın ilk Android telefonunu piyasaya sürdü.

Cat-S75-Mototola-Defy-2-840w-472h.jpg

Sağlam akıllı telefon, Bullitt Satellite Messenger adı verilen yerleşik, iki yönlü bir uydu habercisi ile birlikte geliyor.  Android telefonlar için ilk uydu tabanlı doğrudan cihaza mesajlaşma hizmetidir.  Mobil telekomünikasyon protokolleri geliştiren çeşitli standart kuruluşları için bir şemsiye terim olan 3.Nesil Ortaklık Projesi (3GPP) tarafından tanımlanan standartlar üzerine kurulmuştur.

 

Peki bu sistem nasıl çalışıyor?

Motorola Defy 2, Bullitt Satellite Messenger'ı kullanarak metin mesajı alışverişi yapmak için mevcut coğrafi sabit uydulara erişiyor.  Hizmet, kullanıcılar gökyüzünü net bir şekilde görebildikleri sürece çalışıyor.  Önce her zamanki gibi Wi-Fi veya hücresel ağa bağlanmayı deneyecek, bu ağlardan hiçbiri mevcut değilse sistem, uydu üzerinden bağlanacak.

Motorola-Defy-2-Bullitt-Satellite-Messen

Bullitt Satellite Messenger uygulamasına sahip olmayan alıcılar, mevcut telefonlarına basit bir SMS olarak mesaj alabilir ve yanıt vermek için ilgili Android veya iOS uygulamasını indirmeye davet edilir.  Bu SMS'lerin ücreti uydu mesajlaşma abonesinin tarifesinden düşüleceğinden, uydudan mesaj alma ücreti alınmaz.

Kullanıcıların uydu üzerinden değiş tokuş edebileceği mesaj türleri arasında normal metin mesajları, konum paylaşma ayrıntıları ve check-in'ler yer alır.

 

Bullitt'in uydu mesajlaşma planlarının maliyeti nedir?

Bullitt'in Motorola Defy 2 için uydu mesajlaşma planları, ayda 30 adede kadar iki yönlü mesaj ve 12 ay boyunca SOS yardımı sağlayan Essential paketi için 4,99 $ / 4,99 €'dan başlıyor.  Yılda 250 uydu tabanlı mesaj ve acil müdahale hizmeti için 59,99 ABD dolarına kadar çıkan diğer daha yüksek kullanım planları da mevcuttur.

 

Motorola Defy 2, 2023'ün ikinci çeyreğinden itibaren Kuzey Amerika, Latin Amerika ve Kanada'daki seçili operatörlerde satışa sunulacak.

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.