Aritmi, kalp ritim bozukluğu demektir. Kalbin normal çalışmaması hızlı veya yavaş atması duruma denir. Kalp ritim bozukluğu genellikle zararsız olarak kabul edilirler. Fakat bazı aritmiler zarar verebilmektedir. Hemen hemen çoğu kişi ömrünün bir noktasında kalp ritim bozukluğu durumu yaşayabilir
Tıbbi adıyla aritmi yani kalp ritim bozukluğu kalpte meydana gelen elektriksel sinyallerin düzgün bir şekilde çalışmaması snucu oluşan bir rahatsızlıktır. Kalp anormal bir şekilde çalışmaya başlayarak yavaş veya hızlı atma durumuna denir. Kalbin hızlı atmasına taşikardi, yavaş atmasına ise bradikardi nedir. Kalp atım hızı gün içerisinde değişkenlik gösterebilir. Hareketli olunan zamanlarda kalp hızlı atarken, dinlenirken veya uyurken kalp yavaş seyrinde atabilir.
Aritmi “Kalp Ritim Bozukluğu” Türleri
Taşikardi
Bradikardi
Supraventriküler Aritmi
Ventriküler Aritmi
Uzun QT Sendromu
Aritmi “Kalp Ritim Bozukluğu” Belirtileri
Nefes darlığı
Baş dönmesi
Bayılma
Çarpıntı
Kalp atışında düzensizlik
Halsizlik
Terleme
Göğüs bölgesinde basınç hissetme
Kalbin yavaşladığını hissetme
Kalbin olağan dışı hızlandığını hissetme
Aritmi “Kalp Ritim Bozukluğu” Nedenleri
Kalp hastalıkları
Şeker hastalığı
Genetik
Sıvı kaybı
Uyku apnesi
Alkol
Sigara
Aşırı kafein tüketimi
Madde bağımlılığı
Tiroid hastalıkları
Böbrek yetmezliği
Psikolojik kalp ritim bozukluğu
Featured Replies
Yorum yapmak için hesap oluşturun veya giriş yapın
Aritmi, kalp ritim bozukluğu demektir. Kalbin normal çalışmaması hızlı veya yavaş atması duruma denir. Kalp ritim bozukluğu genellikle zararsız olarak kabul edilirler. Fakat bazı aritmiler zarar verebilmektedir. Hemen hemen çoğu kişi ömrünün bir noktasında kalp ritim bozukluğu durumu yaşayabilir
Tıbbi adıyla aritmi yani kalp ritim bozukluğu kalpte meydana gelen elektriksel sinyallerin düzgün bir şekilde çalışmaması snucu oluşan bir rahatsızlıktır. Kalp anormal bir şekilde çalışmaya başlayarak yavaş veya hızlı atma durumuna denir. Kalbin hızlı atmasına taşikardi, yavaş atmasına ise bradikardi nedir. Kalp atım hızı gün içerisinde değişkenlik gösterebilir. Hareketli olunan zamanlarda kalp hızlı atarken, dinlenirken veya uyurken kalp yavaş seyrinde atabilir.
Aritmi “Kalp Ritim Bozukluğu” Türleri
Taşikardi
Bradikardi
Supraventriküler Aritmi
Ventriküler Aritmi
Uzun QT Sendromu
Aritmi “Kalp Ritim Bozukluğu” Belirtileri
Nefes darlığı
Baş dönmesi
Bayılma
Çarpıntı
Kalp atışında düzensizlik