Jump to content
NetObur

Karınca yumurtası yağı nedir? Faydaları neler?


Feneroin

Recommended Posts

Karınca Yumurta Yağı Nedir?

Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz, faydaları çok merak edilen karınca yumurtası yağı nedir? Faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte inceleyelim…

Karınca Yumurtası Yağı

Kişisel bakımlarında doğallığa önem verenler arasında hızlı bir şekilde yaygınlaşan karınca yumurtası yağı. Hakkında pek çok söylenti dolaşan bu yağ en çok tüy azaltma özelliği il bilinmekte ve bu özelliği için tercih edilmektedir. Peki bu yağın vücuda etkileri nelerdir?

Karınca yumurtası yağı adından da anlaşılacağı üzere hayvansal bir yağdır. Kişisel bakımında doğallıktan yana olanlar arasında hızla yaygınlaşan bu yağ aslında çok eski zamanlara dayanmaktadır. Tarihi çok eski zamanlara dayanan bu yağ için, İran’da özellikle kadınlar tarafından yüzyıllardır kullanıldığı söylenmektedir. Çok eski yöntemlerden olan bu yağ en çok tüy azaltmak için kullanılmaktadır. Doğru bir şekilde kullanıldığı taktirde tüyleri azalttığı ve hatta bitirebildiği bilinmektedir. Aynı zamanda ciltte kullanıldığı taktirde cilde nem kazandırdığı ve ağda sonrası oluşan kararmaları giderdiği bilinmektedir. Hem kadın hem de erkekler tarafından kullanılan karınca yumurtası yağı, acısız ve konforlu bir şekilde pürüzsüz görünüm elde etmek isteyen kişiler için vazgeçilmez bir seçenek haline gelmiştir.

Karınca Yumurtası Yağı Faydaları

Karınca larvalarından üretilen bu yağ, tamamen doğal bir üründür. Tüy oluşumunun engellenmesi istenen bölgeye sürülen bu bakım ürününün, son derece faydalı olduğu gözlemlenmektedir.

  • Tüyleri azaltır
  • Cilde nem kazandırır
  • Cilt kararmalarını yok eder
  • Ciltte peeling etkisi yapar
Karınca Yumurta Yağı Nadir? Karınca Yumurta Yağı Faydaları

Nasıl Kullanılır?

Eski dönemlerden beri kullanılan, geleneksel bir yöntem olan ve son dönemlerin en popüler tüy dökme yöntemi olan karınca yumurtası yağı nasıl kullanılır? Karınca Yumurtası Yağı, istenmeyen tüylere etki ederek tüyleri görünümünü azaltır, tüyleri inceltir ve daha geç çıkmalarını sağlar. Aynı zamanda cildin istenilen pürüzsüzlüğe kavuşmasına yardımcı olur. Doğal tüy dökücü bir yağ olarak, tüylerinizden acısız bir şekilde ve kolayca kurtulmanıza olanak sağlayan karınca yumurtası yağı, düzenli olarak kullanıldığı takdirde tüylerin sıklığında azalma elde etmenize katkıda bulunuyor.

  • Öncelikle tüylü olan bölgenizi her zaman kullandığınız yöntemlerle tüylerden arındırın. (ağda, cımbız, epilasyon vb. gibi)
  • Hemen ardından karınca yumurtasını yağını o bölgeye iyicene sürün.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yağı uyguladığınız bölgeden başka bir bölgeye uygulamamasınız. Örneğin kaşlarınız için kullanacaksanız sadece azalmasını istediğiniz alana yağı uygulayın. Aksi taktirde diğer bölgelerde tüyleriniz azalacaktır.

  • Yağı cildinize iyice uyguladıktan sonra durulama yapmamalısınız.
  • Her tüy alma işleminden sonra bu işlemi tekrar edin.

İlk ayda tüylerde incelme ve azalma fark etmeye başlayacaksınız. Daha sonra o bölgede ki tüylerin tamamen yok olduğunu göreceksiniz.

 

Karınca yumurtası yağının nasıl uygulandığı hakkında daha ayrıntılı bir için linke tıklayınız… Karınca Yumurtası Yağı Nasıl Kullanılır? 

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.