Jump to content
NetObur

PlayStation 5 Slim geliyor, Noel'den önce piyasalarda


Feneroin

Recommended Posts

Sony, ilk çıktıktan üç yıl sonra PlayStation 5 konsolunun güncellenmiş sürümlerini açıkladı.  Revize edilen modeller, öncelikle tasarım ve boyutlara odaklanarak PlayStation ürün klasiğine uygun.

gsmarena_001.jpg

Yeni PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition modelleri her boyutta daha küçük.  Sony, yeni 2023 modellerinin önceki modellere göre hacim olarak %30, ağırlık olarak %18 ve %24 oranında azaltıldığını belirtti.

Sony ayrıca çıkarılabilir panellerin tasarım şeklini de değiştirdi.  Artık iki yerine dört parça var; üstteki iki yarı parlak yüzeyli ve alt yarılar mat.

Daha önce olduğu gibi Sony, konsolu yalnızca beyaz renkte satacak ve diğer renkli panelleri ayrı olarak satın almanız gerekecek.  Şirket, daha önce duyurulan Deep Earth Koleksiyonu renklerinin (Volkanik Kırmızı, Kobalt Mavisi ve Gümüş) yanı sıra tamamen mat Siyah'ı 2024'ün başlarında 55 $ karşılığında sunacak.

gsmarena_002.jpg

Panellerden biri, artık yeni konsollarda çıkarılabilen yeni Ultra HD Blu-ray sürücüsüne erişim sağlıyor.  Disk işlevselliğini elde etmek için ya da mevcut sürücünüz bazı nedenlerden dolayı arızalandığında sürücüyü artık ayrı olarak satın alabilir ve Digital Edition konsolunuza takabilirsiniz.  Ultra HD Blu-ray disk sürücüsü 80 dolara ayrı olarak satılacak ve yalnızca yeni konsollarla uyumlu olacak.

Yeni konsol aynı zamanda yeni bir standla birlikte geliyor.  Ancak bu stand yalnızca konsolu yatay modda desteklemek için çalışır.  PS5'inizi dikey olarak yerleştirmek istiyorsanız artık 30 dolara ayrı bir Dikey Stand aksesuarı satın almanız gerekecek.  Bu yeni stand, yeni ve eski tüm PS5 modelleriyle çalışacak.

gsmarena_003.jpg

Dahili olarak konsolda tek bir değişiklik var ve bu da depolama alanındaki artış.  PS5 artık önceki modeldeki 825 GB'ın aksine tam 1 terabaytlık depolama alanıyla geliyor.  Diğer tüm dahili özellikler, Sony'nin şu ana kadar yayınladığı rakamlara göre aynı görünüyor.

 Değişen son şey ise fiyatlar oldu.  Standart model hala 500$ olsa da, Digital Edition 50$'lık bir fiyat artışı aldı ve şimdi 450$'a perakende satışta olacak.

 Yeni varyantlar Kasım ayında ABD'de, önümüzdeki aylarda ise dünya çapında satışa sunulacak.  Mevcut modeller ise stoklar bitene kadar satılacak.

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.