Jump to content
NetObur

Piyaz nasıl yapılır - Piyaz tarifi


Feneroin

Recommended Posts

Piyaz tarifi

Haşlanmış kuru fasulyeyle yapılan piyaz, sofralarımızın vazgeçilmez mezelerinin başında geliyor. Özellikle köftenin yanında olmazsa olmaz bir lezzet olan piyazı arzu ederseniz yumurtalı da yapabilirsiniz ama biz bugün yumurta sevmeyenler için bol soğanlı yumurtasız güzel bir piyaz yaptık. İşte nefis piyaz tarifi...

 

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 dal taze soğan
  • 1 adet domates
  • 4 tutam maydanoz
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Sumak

Piyaz tarifi - Nasıl yapılır?

1 su bardağı kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.

Ertesi gün suyunu süzüp yumuşayana kadar haşlayın ve kenara alın.

Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

Taze soğan ve maydanozları ince ince doğrayın.

Domatesi de küp küp doğrayın.

Soğan, maydanoz ve domatesleri derin bir kasede karıştırıp üzerine haşlanmış fasulyeleri ilave edin.

Son olarak limon suyu, tuz ve baharatları ilave edip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın. Piyazınız hazır.

Arzu ederseniz sosunda sirke de kullanabilirsiniz. Tabağı yeşil biber ve siyah zeytinle süsleyebilirsiniz

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.