Jump to content
NetObur

Dünya mutfağından 14 farklı mantı


Feneroin

Recommended Posts

Mantı denilince aklınıza ilk olarak bizim mantımız gelse de her ülkenin kendine özgü bir mantı çeşidi vardır. İşte her ülkenin kendine özgü mantıları...

mantu-%C3%A7e%C5%9Fidi-780x405.jpg

Türkiye – Mantı

Bizim mantımızı hiçbir şeye değişmem diyenler için ilk olarak onu tanıtalım dedik. Lezzetiyle tüm dünyanın hayran kaldığı, yemeye doyulmayan halis muhlis Türk mantısı.

mant%C4%B1.jpg

 

Azerbaycan – Düşbere

Bizim mantımızın sirkeli çorbada servis edilen hali olan düşbere Azerbaycan’ın geleneksel yemeklerindendir.

D%C3%BC%C5%9Fbere.jpg

 

İtalya – Ravioli

Makaranalarıyla ünlü olan İtaly2nın geleneksel mantısı Ravioli, genellikle içine peynir veya ıspanak doldurarak hazırlanır.

Ravioli.jpg

 

İspanya – Noqui

İçerisine sebze ve et birlikte doldurularak hazırlanan bu mantı çeşidi, İspanya’da ara sıcak olarak tüketilmektedir.

Noqui.jpg

 

Nepal – Momo

Nepal ve Güney Hindistan’da sıklıkla tüketilen bir mantı çeşidi olan momo içsiz bir mantı çeşididir.

momo2.jpg

 

Afganistan – Mantu

Lezzet ve pişirilme açısından Türk mutfağı ile aynı özellikleri taşıyan Afganistan’ın geleneksel yemeği mantu şekil açısından Uzak Doğuya benzemektedir.

mantu-afghan.jpeg

 

Rusya – Siberian Pelmeni

Bizim geleneksel mantımız ile aynı yöntemlerle yapılan Siberian Pelmeni’nin tek farkı üzerine yoğurt yerine ketçap ve mayonez ile servis edilmesidir.

Siberian-Pelmeni.jpg

 

Moğolistan – Kuushur

Bir çeşit kıymalı pişi olarak da adlandırabileceğimiz bu mantı Moğolistan’ın kendine özgü yemeklerindendir.

Kuushur.jpg

 

Polonya – Pierogie

Polonya’nın geleneksel yemeklerinden olan piergie, farklı pişirme teknikleri ve özgürce hazırlanabilecek iç harcı ile her damağa hitap edebilecek bir mantı çeşididir.

Perogie.jpg

 

Brezilya – Coxinha

Usul olarak bizim içli köftemizi andıran, içerisindeki haşlanmış tavuk parçaları ve dışındaki o galeta unu kaplaması ile kızartılarak pişirilen Brezilya’ya özgü bir mantı çeşididir.

Coxinha2.png

 

Kore – Mandu

Kore mutfağının en sevilen yemeklerinden Mandu, büyük yapısı ile bizim mantılarımıza biraz ters düşse bile lezzet açısından oldukça iddialı bir mantı çeşididir. Mandu, buğulanmış, haşlanmış, tavada kızartılmış veya derin kızartılmış halde pişirilebilir.

Mandu2.jpg

 

Gürcistan – Khinkali

Gürcü mutfağının geleneksel yemeği olan Khinkali, hamurunun içerisine genellikle mantar, patates ve eti birlikte harmanlayarak doldurulur.

Khinkali.jpg

 

Japonya – Gyoza

Lezzetli bir iç harcı ile doldurulup önce suda haşlanıp daha sonra tava ile pişrilmeye devam eden gyoza Japon mutfağının vazgeçilmez lezzetlerindendir.

Gyoza.jpg

 

Çin – Baozi

Çin mutfağının geleneksel yemeklerinden olan baozi hamurun içerisine et ya da sebze doldurularak buharda pişirilerek hazırlanır.

Baozi.jpg

 

ve farklı diğer mantı çeşitleri aşağıda:

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.