Jump to content
NetObur

Çıtır Mantı tarifi


Feneroin

Recommended Posts

%C3%87%C4%B1t%C4%B1r-Mant%C4%B1-780x405.

Nefis tereyağı ve süzme yoğurdun en güzel birleşimi olan mantı, sofralarınıza çıtır çıtır damaklarınızı şenlendirmeye geliyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz Çıtır Mantı Tarifi.

Malzemeler;

Hamuru İçin;

  • 2 su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

 

İç Harcı İçin;

  • 500 gr dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

 

Üzeri İçin;

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • Yarım su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı nane

 

Kızartmak İçin;

  • Zeytinyağı
  • Tereyağı

 

Hazırlanışı:

%C3%A7%C4%B1t%C4%B1r-mant%C4%B12-1024x57

Hamurunun Hazırlanışı:

  1.  Unu geniş bir kaba eleyin.
  2. Tuz, su ve yumurtayı ilave edip homojen bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin.
  3. Bezeler halinde tezgah üzerinde dinlenmeye bırakın ve üzerine nemli temiz bir bez örtün.

 

İç Harcın Hazırlanışı:

  1. Soğanları küp küp doğrayın ve kıyma ile birlikte yoğurup, hemen ardından baharatları ilave edin.
  2. Dinlenen hamur, tezgahı unlayıp merdana veya oklava yardımı ile yuvarlak bir şekilde incelterek açın.
  3. Hamurunuzu dilediğiniz büyüklükte açınca, bıçak yardımı ile yatay ve dikey şeritlerle kareler oluşacak şekilde kesin.
  4. Oluşan minik karelerin ortasına kıymalı iç harcınızı ekleyerek karşılıklı kenarları birleşecek şekilde bohça şeklini verin.
  5. Bütün hamur ve harcınızı bu şekilde şekillendirin.

 

Kızartılışı;

  1. Geniş bir tavayı zeytinyağı ve tereyağı ekleyin. (Yağ, bir parmak kalınlığını geçsin)
  2. Yağladığınız tavaya mantıları dizin kızartmaya başlayın.
  3. Daha sonra mantıları çevirerek diğer yüzlerinin de piştiğinden amin olun.

 

Yoğurdun Hazırlanışı;

  1. Mantı kızarırken, sarımsaklı yoğurt hazırlayın.
  2. Tereyağını bir tavada eritin, sumak, nane ve pulbiberi ilave edin.
  3. Biber salçasını ilave edin ve sosunuz hazır.
  4. Tavada cızırdayan mantıları yoğurt ve tereyağı ile lezzetlendirin.

 

Afiyet Olsun

Link to comment
Share on other sites

  • Yanıtlar 0
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Konuya en fazla mesaj yazanlar

Popüler olduğu gün

Sohbete katıl

Şimdi mesajını gönderebilir ve daha sonra kayıt olabilirsin. Bir hesabın varsa, hesabınla göndermek için şimdi oturum aç.

Misafir
Bu konuya yanıt ver...

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Önemli bilgi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Gizlilik poliçesini inceleyebilirsiniz.